Сьогодення ІДГУ: діалог традицій та інновацій

В Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбулася резонансна подія – відкрито інноваційну «Студію розвитку і виховання дітей дошкільного віку «Равлик». На день народження «Равлика» завітали малюки, їхні батьки, викладачі та співробітники університету, а також діти вимушено переміщених осіб.

 

Свято розпочалося з урочистого привітання декана педагогічного факультету, професорки Надії Кічук, яка наголосила на необхідності зберігати традиції університету щодо надання саме професійних неперервних освітніх послуг. А на часі – звернення до освітніх потреб дітям дошкільного віку та майбутніх першачків, які особливо болісно нині переживають воєнний стан.

 

Упродовж креативного свята дитяча спільнота ознайомилася із головним героєм «Студії» – Равликом. Це відбулося із застосуванням фахівцями інноваційних технологій у різних видах діяльності – театралізованій, хореографічній, ігровій діяльності; використання дизайнерських вправ, ініціювання ігрових елементів, організації командоутворення, природної активізації допитливості та інтелектуальної ініціативи дітей. Приємною несподіванкою для учасників свята виявилися подарунки від Равлика. Діти були приголомшені враженнями від яскравого освітньо-розвивального середовища, спілкуванням з однолітками та креативними педагогами університету. Вдалося досягти головного – у  «Студії» діти почували себе невимушено та вільно, міркували, критично мислили, шуткували та із невгамовним бажанням виконували усі запропоновані розвивальні завдання педагогами.

Майбутні школярі, діти переміщених осіб з інших регіонів отримали ранці, шкільне приладдя та канцтовари від партнерів з Міністерства освіти і науки Болгарії.

 

Організатори свята – а це найяскравіші студенти, які бачать «свій фронт» у посильній участі щодо педагогічного супроводу дитячого дозвілля саме у той час, коли так багато чинників впливає на їх тривожний стан. Ось чому вирішено збагатити освітні послуги, які можуть отримати діти – залученням ще й  такими фахівцями як: психолог, логопед. У «Студії» забезпечено психологічний супровід процесів розвитку дитини й індивідуальна корекція фізичного та розумового її розвитку. А у найближчій перспективі можна буде запропонувати освітні послуги, пов’язані із вивченням іноземних мов, застосуванням здоров’язберігаючих технологій, технік фізичної культури та заняття з вокалу і хореографії.

 

Наголошуємо на тому, що «Студія розвитку і виховання дітей дошкільного віку «Равлик» спрямовує свою роботу на збереження фізичного, соціального, психічного та духовного здоров’я дітей дошкільного віку, адже головною метою дошкільної освіти є формування цілісної, гармонійно розвиненої особистості, яка вміє аналітично мислити, працювати у команді, оцінювати ризики та приймати рішення, логічно обґрунтовувати свою позицію та бути готовою до позитивної соціалізації у подальшому шкільному житті.

 

«Студія розвитку і виховання дітей дошкільного віку «Равлик», в якій працюють кращі з кращих педагогів, запрошує всіх бажаючих діточок до щоденних подорожей у світ Дитинства! Чекаємо на вас!

 

Контактна інформація:

телефон: +380681520466 – Ірина;

інстаграм: @RAVLYK_STUDIO_;

електронна пошта: ravlyk_studio@ukr.net

Керівник Студії «Равлик»:
доктор філософії,
викладач кафедри дошкільної
та початкової освіти Сараєва І.В.