Співпраця представників закладів освіти Одещини

Викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти Ізмаїльського державного гуманітарного університету 20 січня взяли участь у роботі семінару «Навігатор по Педагогічному парку: технології – взаємодія – натхнення – результат», організованого на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради».

До зустрічі долучилися також викладачі Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Ушинського, представники фахових коледжів та інших закладів освіти Одещини.

 

Під час семінару відбулося жваве обговорення пропозицій щодо реалізації проєкту «Педагогічний парк Одещини» та створення дорожньої карти. Проєкт передбачає налагодження партнерських зв’язків та взаємодії між представниками закладів освіти – учасників проєкту; проведення прикладних досліджень з впровадження гри та діяльнісного підходу в освітній процес закладів дошкільної та загальної середньої освіти; підготовку науково-педагогічних та педагогічних працівників, консультантів Центрів професійного розвитку до впровадження гри та діяльнісного підходу в освітній процес ЗДО та ЗЗСО та ін. Учасники зустрічі впевнені, що партнерська взаємодія закладів вищої та фахової передвищої освіти, пілотних закладів дошкільної та загальної середньої освіти, Центрів професійного розвитку за підтримки громадської організації «The LEGO Foundation» є запорукою успішної реалізації перспективного проєкту.

 

Висловлюємо дружню підтримку та щиру подяку організаторам семінару – проректору з науково-педагогічної та методичної діяльності Оксані Левчишеній та завідувачці кафедри дошкільної і початкової освіти КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» Оксані Кузнєцовій за своєчасну ініціативу та креативність у пошуку сучасних професійних рішень.

Дора Іванова, завідувачка кафедри
дошкільної та початкової освіти