Всеукраїнський день науки в ІДГУ

14 травня 2021 р. у рамках Всеукраїнського дня науки в університеті відбулася традиційна ХІ Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Пріоритетні напрями європейського наукового простору: пошук студента».

Захід об’єднав студентів, аспірантів та викладачів, які цікавляться традиційними та актуальними проблемами сучасної цифрової, дошкільної, початкової, загальної середньої спеціальної та інклюзивної освіти, мистецтва, історії, соціальної роботи, права, української філології, світової літератури, перекладознавства, розвитку економіки, бібліотечної справи.

На конференції було заслухано й обговорено понад 200 виступів здобувачів вищої освіти. Молоді науковці активно обговорювали актуальні питання сучасної науки та висловлювали свої пропозиції щодо їх розв’язання. Під час роботи секцій студентська молодь нашого університету з ентузіазмом презентувала свої наукові доробки.

За фінансової підтримки профспілкової організації університету (голова  – Гармаш О.)  студенти – переможці були  відзначені грошовою винагородою.

 

18 травня 2021 р. в ІДГУ відбувся II Фестиваль науки та арт-проєктів. Ініціаторами та ідейними керівниками фестивалю  стали проректор з науково-педагогічної роботи проф. Циганенко Л., декани факультетів університету – проф. Кічук Н., доц. Татаринов І., доц. Мізюк В., доц. Шавловська Т.

Програма фестивалю була різноманітною та насиченою й  складалася з понад 25  наукових заходів: майстер-класів, відкритих лекцій тощо. Програма заходу була попередньо опублікована на сайті університету та в соціальних мережах, що дозволило всім охочим приєднатися до фестивалю, який у зв’язку з епідеміологічним станом відбувався в режимі онлайн (на платформах Zoom, Google Meet, Kahoot).

 

Цього року у фестивалі науки взяли участь не лише студенти нашого університету, а й учні закладів загальної середньої освіти регіону, учителі міських та районних шкіл, викладачі та студенти інших українських закладів вищої освіти. Усі заходи, пройшли в дружній, творчій атмосфері.

 

Фінальним акордом фестивалю став науково-методичний семінар «Василь Стефаник і сучасність: діалог крізь час і простір» (модератор – проф. Райбедюк Г.).

 

Всі  учасники фестивалю були в активному діалозі, висловлювали власні думки, побажання, шляхи реалізації існуючих проблем. Більш детально ознайомитися з результатами та теплими відгуками про  даний захід можна на сторінці  у фейсбук «Фестиваль науки та арт-проєктів ІДГУ (https://www.facebook.com/groups/2098435103525380).

 

Всі учасники наукового заходу висловили побажання й надалі продовжувати започатковану фестивально-наукову традицію.  Закінчити хочеться коментарем від проф. Наталії Богданець-Білоскаленко: «Надзвичайно цікавий спектр заходів. Такого креативу не зустрічала в жодному ЗВО України!!! ІДГУ – флагман сучасної освіти!!!!! Молодці!!».

 

Програма ІІ Фестивалю науки ІДГУ

Марина Берестецька,
старший інспектор НПВ ІДГУ