Фестиваль науки триває…

18 травня 2021 року на он-лайн форумі всі бажаючі мали змогу приєднатися до відкритої лекції «Загальні тенденції розвитку європейської культури і літератури в ХХ столітті», яку провів Кискін Олексій Миколайович, кандидат філологічних наук, доцент кафедри загального мовознавства, слов’янських мов та світової літератури.

 

План відкритого заняття передбачав вирішення наступних питань:

 – Як і чому  змінилася культура?

–  Що і як змінилося в літературі?

–  Як пов’язана література з іншими видами мистецтв?

–  Якою є література ХХ століття?  Її ознаки, традиції, нововведення.

 

У межах заявленої тематики було розкрито основні положення закономірностей розвитку літературного процесу кінця ХVІІІ – ХХ століть. Олексій Миколайович запропонував цікавий науковий матеріал, що дозволив  застосування прийомів розповіді, пояснення, коментування, що, в свою чергу, сприяло збереженню стійкої уваги слухачів. Лектор повністю розкрив зміст кожного питання, представив цікавий ілюстративний матеріал, а мультимедійна презентація посилила логічність, зрозумілість, чітку аргументацію викладеного.

 

Лекційне заняття було проведено на високому науковому і навчально-методичному рівнях й отримало схвальні відгуки, зокрема відзначено високий професіоналізм та широку ерудицію Олексія Миколайовича Кискіна, а його емоційність сприяла зосередженню уваги слухачів на основних положеннях матеріалу, створювала творчу робочу атмосферу.

Проведена лекція відобразила особисті результати наукових досліджень доцента Олексія Кискіна та викликала жвавий інтерес як у студентів, так і у викладачів.

 

Під час обговорення присутні (а слід зауважити, що на початок заняття було зареєстровано 74 слухача, наприкінці – 64!!!) відзначили педагогічну майстерність лектора, актуальність представленого матеріалу, його прикладний характер, фаховість, доступність для розуміння та жвавої дискусії.

Загалом відкрите заняття досягло своєї мети і засвідчило високий педагогічний досвід викладача  та відповідність сучасним вимогам вищої школи.

 

Віват, Олексію Миколайовичу! Ми Вами пишаємося…

З повагою, колеги