Засідання секції «Практична та прикладна спрямованість математики в сучасному суспільстві»

Наука й освіта відіграє велику роль в розвитку суспільства, тому дуже важливо підтримувати інтерес молоді до наукової роботи. Пандемія COVID – 19 змінила наше життя та підходи до організації роботи, співробітництва. Саме тому в ІДГУ XI Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Пріоритетні напрями європейського наукового простору: пошук студента» відбулася в онлайн форматі. Учасники конференції зустрілися на платформах MЕЕT та ZOOM.  Загалом на конференції одночасно працювала 21 секція. Кафедрою математики, інформатики та інформаційної діяльність ІДГУ було організовано три секції:

 

Секція №19 «Цифрова освіта: сучасні тенденції та перспективи» (модератор – доцент Мізюк В. А., платформа Zoom);

Секція №20 «Практична та прикладна спрямованість математики в сучасному суспільстві» (модератор – доцент Драгієва Л.В., платформа Google Meet);

Секція №21 «Теорія та практика організації інформаційної, бібліотечної та архівної справи» (модератор – старший викладач Кожухар Ж.В., платформа Google Meet). Всього було представлено 42 доповіді.

 

Засідання секції №20 «Практична та прикладна спрямованість математики в сучасному суспільстві» пройшла в затишній атмосфері з яскравими презентаціями, професійними порадами та креативними ідеями. На засіданні у ході живої дискусії між студентами й викладачами кафедри були підняті актуальні та гострі питання в області математики, а саме: розвиток логічного мислення за допомогою математики, актуальність застосування гейм-технологій в освітньому процесі (на прикладі математики), застосування елементів теорії музики в шкільній математичній освіті, цікаві факти про математику у вигляді етюдів та ін.

 

Переможцями конференції стали:
СЕКЦІЯ №20

І місце    Хрустальов Олександр

ІІ місце    Тян Віктор

ІІІ місце    Хмельниченко Елла

 

Всі учасники отримали сертифікати, а переможці перших місць – грамоти та матеріальну винагороду.

Наукове товариство студентів, аспірантів та молодих вчених ІДГУ, зокрема кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності, цікаво відзначило День науки. Тішить той факт, що всі здобувачі були занурені в свої теми, за що вдячні науковим керівникам. Дякуємо всім, хто взяв участь та вітаємо переможців. Впевнені, що конференція надихнула її учасників на подальший розвиток своїх робіт, вивчення нових питань та розвиток наукової діяльності в цілому.

З нетерпінням чекаємо на ХІІ Всеукраїнську студентську науково-практичну конференцію в ІДГУ.

Драгієва Л. В., в.о. завідувачки кафедрою математики, інформатики та інформаційної діяльності