Майстер-клас від Заслуженого художника України Олександра Кари

17 травня 2021 року у рамках ІІ Фестивалю науки та арт-проєктів відбувся майстер-клас Заслуженого художника України, доцента кафедри музичного та образотворчого мистецтв Кари Олександра Дмитровича на тему «Технологічні особливості енкаустичного живопису».

В результаті проведеного заходу учасники ознайомилися з теорією і практикою воскового живопису; отримали знання про еволюцію енкаустики, як техніки, з найдавніших часів до сьогодення.

 

Під час майстер-класу Олександр Дмитрович запропонував прийоми змішування фарб із воском та їх нагрівання; наочно продемонстрував створення живописного полотна у техніці воскового живопису, в результаті чого народилася картина.

 

По завершенню основної частини майстер-класу відбулося обговорення, в якому взяла участь проф. Біла Олена Олександрівна, випускниця кафедри музичного та образотворчого мистецтв (образотворче відділення) ІДГУ. Всі учасники заходу мали можливість задати питання з техніки воскового живопису, отримати вичерпні відповіді та безцінний досвід, спостерігаючи online за рукою творця в особі Кари О.Д.