Всеукраїнський день науки на кафедрі фізичної культури, біології та основ здоров’я

15 травня українське наукове суспільство відзначало День науки.

Наука та освіта дві сфери, які доповнюють та удосконалюють одна одну. Кафедра фізичної культури, біології та основ здоров’я провела засідання секції  «Фізична культура, біологія та здоров’я людини – невід’ємні фундаментальні складові фахівців освіти»  в рамках XI Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Пріоритетні напрями європейського наукового простору: пошук студента». Модератором секції, у якій взяло участь близько 40 студентів, виступив доцент кафедри Ярчук Геннадій Васильович.

 

Доповіді, представлені студентами, були актуальні для нашого сьогодення. Учасники активно брали участь в обговоренні та визначенні переможців. Більшістю голосів  1 місце посів Нягу Дмитро, студент 1 курсу  спеціальності 014.11 Фізична культура, з доповіддю на тему «Вплив фізичних вправ на працездатність і розумову активність студентів»,  науковий керівник – викладач Ганчева К.М.; 2 місце – Чернявський Олексій,  студент 2 курсу спеціальності 014.11 Фізична культура, з доповіддю на тему «Дослідницька діяльність учителя фізичного виховання як показник його професіоналізму»,  науковий керівник – викладач Сілаєв В.В.

Яскраву презентацію представила  Редько Євгенія, студентка 1 курсу спеціальності 014.05 Біологія та здоров’я людини, з доповіддю на тему «Популяризація гандболу в Україні»,  науковий керівник – доцент Баштовенко О.А,. та отримала 3 місце.

 

18 травня 2021 року викладачі кафедри представили для студентів майстер-клас «Етапи професійного становлення студентів у викладанні спортивних ігор». Модератором заходу виступив доцент Ярчук Г.В., який за допомогою студентів та досвідчених фахівців-тренерів розставив важливі акценти у підготовці юних спортсменів-баскетболістів. Важливі орієнтири  для професійного зростання в опануванні майстерності  викладання спортивних ігор є необхідним у професійному становленні. Студентка 3 курсу спеціальності 017 Фізична культура і спорт Чорногорець Олександра; старший вчитель фізичної культури, тренер-викладач КЗ ІДЮСШ, суддя вищої категорії Федерації баскетболу України Шкьопу Микола Іванович зробили захід яскравим та професійно досконалим. Завдяки відео-модератору, викладачу Ганчевій Крістіні Миколаївні та лаборанту Радовенчик Анастасії Ігоревні вдалося зробити повноцінний відео контент, який можна переглянути на YouTube-каналі  https://www.youtube.com/watch?v=gNgSMYV-hMA