Засідання секції «Теорія та практика організації інформаційної, бібліотечної та архівної справи»

14 травня 2021 року на факультеті управління, адміністрування та інформаційної діяльності під егідою кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності відбулось засідання секції «Теорія та практика організації інформаційної, бібліотечної та архівної справи» в рамках традиційної ХІ Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Пріоритетні напрями європейського наукового простору: пошук студента».

 

До участі у заході були залучені студенти, які навчаються за освітньою програмою Інформаційна, бібліотечна та архівна справа: документознавство та інформаційна діяльність.

 

Загалом до участі в засіданні секції було подано 15 доповідей. Викладачі кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності брали активну участь у підготовці студентів до ґрунтовних досліджень та викладу їх у цікавих та пізнавальних доповідях.

На конференції учасниками секційного засідання були представлені доповіді з теорії та практики використання електронних ресурсів для оптимізації документно-комунікативних систем (Гетьман К., І к., Дяченко Д., І к., Кушнір О., ІV к., Любименко О., ІІІ к.); правових аспектів інформаційної діяльності (Грушко Т., ІV к., Рязанов О., ІV к.); розвитку інформаційних технологій в Україні (Ахмедова Д., ІІІ к., Буюклі Н., ІІ к., Герлажий О., ІІІ к., Грибенюк А., ІV к., Ковач М., ІІ к., Полюганич М., І к.);  використання архівних документів як перспективної практики розв’язання проблем репрезентації інформаційного потенціалу архіву (Сєрікова А., ІV к.); сучасного стану цифрової модернізації на бібліотечної системи (Уманець А., ІІ к.); сутності та значення особливо цінного документа (Урсакі Т., ІІ к.) та ін.

 

За результатами голосування учасники засідання секції здобули такі місця:

І місце – Любименко Олена, науковий керівник: викладач Щетиніна Світлана Володимирівна

ІІ місце – Урсакі Тетяна, науковий керівник: викладач Щетиніна Світлана Володимирівна

ІІІ місце – Буюклі Анастасія, науковий керівники: викладач Грендач Тетяна Іванівна.

 

У цілому робота ХІ Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Пріоритетні напрями європейського наукового простору: пошук студента» була цікавою і плідною. Представлені на засіданні секції «Теорія та практика організації інформаційної, бібліотечної та архівної справи» доповіді показали високий рівень підготовки молодших бакалаврів і бакалаврів. Широкий спектр наукових інтересів, актуальність та глибина робіт засвідчили потужний потенціал молодих дослідників. Конференція стала справжнім святом творчого спілкування для майбутніх фахівців-документознавців.

 

«Хто володіє інформацією, той володіє світом» (Вінстон Черчілль). Запрошуємо талановиту молодь вступати до Ізмаїльського державного гуманітарного університету за освітньою програмою Інформаційна, бібліотечна та архівна справа: документознавство та інформаційна діяльність. Зробіть правильний вибір і станьте конкуренто­спроможними на ринку праці!

 Щетініна С.В., викладач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності,
директор бібліотеки ІДГУ.