Результати роботи секції «Технологічна і природнича освіта: реалії та перспективи»

14 травня 2021 р. на кафедрі технологічної і професійної освіти та загальнотехнічних дисциплін Ізмаїльського державного гуманітарного університету в дистанційному режимі відбулося засідання секції № 17 «Технологічна і природнича освіта: реалії та перспективи» ХІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Пріоритетні напрями європейського наукового простору: пошук студента» (модератор – викладач Погорєлова А.М.).

 

Під час засідання було представлено одинадцять доповідей, які супроводжувалися електронними презентаціями, й обговорено актуальні питання технологічної і природничої освіти; розглянуто цікаві сучасні методики навчання, особливості проведення занять з технологій в умовах дистанційного навчання, використання комп’ютерної техніки і програмного забезпечення в технологічній та природничій освіті; запропоновано різноманітні завдання для занять з природничих наук та проєкти для уроків трудового навчання; зроблено акцент на важливості розвитку творчих здібностей здобувачів освіти тощо.

 

Засідання проходило в дружній атмосфері, що сприяло жвавій дискусії. Здобувачі освіти старших курсів денної та заочної форм навчання поділилися своїм безцінним досвідом роботи зі школярами.

 

Всі доповіді були представлені на високому рівні, а найкращі, обрані шляхом голосування, посіли призові місця:

І місце – Фєтєля В., студентка ІІІ курсу ФУАІД (тема доповіді «ТРВЗ – технологія в природничих науках», науковий керівник – доц. Федорова О.В.);

ІІ місце – Римський А., студент V курсу ФУАІД (тема доповіді «Використання графічного редактору під час занять з технологій в області дизайнерської діяльності», науковий керівник – доц. Яренчук Л.Г.);

ІІІ місце – Лебедєва О., студентка ІІІ курсу ФУАІД (тема доповіді «STEAM-освіта як напрям модернізації освітнього середовища», науковий керівник – викл. Погорєлова А.М. ).

Дякуємо здобувачам освіти та їх науковим керівникам за виконану роботу та бажаємо подальшої плідної співпраці та творчого натхнення.

Погорєлова А.М., викладач кафедри технологічної і
професійної освіти та загальнотехнічних дисциплін