Лабораторія «Інновації в початковій освіті» поповнилася новою науковою та навчально-методичною літературою

Нагадуємо, що на педагогічному факультеті з 2019 року діє навчально-наукова лабораторія «Інновації в початковій освіті», якій рішенням вченої ради ІДГУ від 26 листопада 2020 року присвоєно ім’я Олександри Яківни Савченко. За наполегливим сприянням д.пед.н., професора кафедри дошкільної та початкової освіти ІДГУ Наталії Іванівні Богданець-Білоскаленко лабораторія увійшла до Асоціації навчально-методичних, науково-навчальних та науково-дослідних лабораторій педагогічних закладів вищої освіти України: Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

 

Професор Н.І. Богданець-Білоскаленко за дорученням Міністерства освіти і науки України створює підручники з української мови для шкіл з польською мовою навчання. Вона є авторкою сучасних навчальних підручників та посібників для початкової школи, якими із задоволенням користуються вчителі, що працюють за Типовою програмою, розробленою під керівництвом О.Я. Савченко.

 

Наталією Іванівною ініційовано суттєве поповнення фондів кафедри дошкільної та початкової освіти навчально-методичною і науковою літературою. Так, у лютому та березні цього року було отримано низку сучасних науково-теоретичних і навчально-методичних праць співробітників відділу початкової освіти та відділу навчання мов національних меншин і зарубіжної літератури Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України. Нині відбулась радісна подія. На цьому тижні університет отримав ще 25 яскравих і сучасних підручників Н.І. Богданець-Білоскаленко з української мови для 3 класу шкіл з польською мовою навчання.

 

Академічна спільнота Ізмаїльського державного гуманітарного університету висловлює щиру вдячність завідувачці відділу навчання мов національних меншин і зарубіжної літератури Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, доктору педагогічних наук, професору кафедри дошкільної та початкової освіти ІДГУ Наталії Іванівні Богданець-Білоскаленко за систематичне сприяння зміцненню науково-методичного забезпечення університету та кафедри.

Від і мені аспірантів і викладачів педагогічного факультету
Бріцкан Т.Г., аспірантка, викладач кафедри
дошкільної та початкової освіти ІДГУ