Науково-практичний круглий стіл «Профілактика ВІЛ/СНІД у молодіжному середовищі»

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, кафедра загальної та практичної психології Ізмаїльського державного гуманітарного університету спільно із Придунайською філією ПрАТ ВНЗ «МАУП», організували та  провели науково-практичний круглий стіл «Профілактика ВІЛ/СНІД у молодіжному середовищі».

 

Учасниками  заходу стали студенти, магістранти та викладачі Ізмаїльського державного гуманітарного університету, Придунайської філії ПрАТ ВНЗ «МАУП», курсанти Дунайського факультету морського та річкового транспорту ДУІТ, Ізмаїльського вищого професійного училища, ліцеїсти Ізмаїльського політехнічного ліцею та представник Соціально-психологічної служби ІДГУ.

 

Круглий стіл відбувся у дистанційному форматі на платформі ZOOM.

Виступи проводилися українською, російською та англійською мовами.

Організатори: Прокоф’єва Л.О., Гуменникова Т. Р., Мазоха І. С., Проданова О.М. Модератор заходу – Прокоф’єва Л.О.

 

Метою заходу було привернути увагу та розкрити масштаби трагедії як в Україні, ак і в інших країнах світу; розповісти про зусилля, направлені на зміцнення суспільної підтримки програм профілактики поширення ВІЛ/СНІД; звернути увагу на соціально-психологічні проблеми людей із ВІЛ/СНІД.

 

Під час обговорення було підкреслено, що проблема є і про неї треба говорити, її потрібно піднімати. Цією акцією ми висловили свою солідарність з усіма тими, хто в міру своїх сил і можливостей веде боротьбу з таким недугом. Освітні заклади сьогодні приділяють величезну увагу не тільки освіті і науці, а й вихованню молоді. Молодому поколінню потрібно відповідальніше та уважніше ставитися до свого здоров’я.

 

Учасниками заходу було наголошено, що наше спільне завдання – це вдумливе ставлення до свого життя.

У сучасному світі складно знайти людину, яка б не чула про ВІЛ і СНІД.  Разом з тим, багато хто впевнений, що ця проблема ніколи їх не торкнеться.  Однак у цьому може бути впевнена тільки та людина, яка добре знає, як можна захистити себе і своїх близьких.

ВІЛ – це помилка, яку ніяк не можна виправити, але якої можна уникнути.

 

Під час  обговорення учасники заходу дійшли висновку, що епідемія ВІЛ в деякій мірі керована. Одним з важелів управління цим процесом є духовно-моральне виховання молодого покоління, прихильність до здорового способу життя, до правильних життєвих цінностей.

Ми повинні бути абсолютно освічені та інформовані.  Думати не про себе сьогодні, а про своїх нащадків завтра, і тоді проблема не тільки СНІДу, а й багатьох інших хвороб  тією чи іншою мірою буде вирішена.

Усім учасникам круглого столу буде надіслано електронні сертифікати.

Проданова О.М., викладач кафедри загальної
та практичної психології