В ІДГУ змінювали стереотипи

4 березня за сприяння Центру громадянської освіти в університеті проведено психологічний тренінг «Змінюємо стереотипи» для студентської аудиторії.
Життя сповнене різними стереотипами, зокрема, щодо значущості інших людей у нашому особистому добробуті. Відтак, багато хто вважає, що коли в їх життя прийде новий партнер (друг, кохана людина, діловий партнер), то саме тоді воно кардинально зміниться на краще і обов’язково заграє яскравими фарбами!

 

Модератор заходу  –  фахівець соціально-психологічної служби ІДГУ Світлана Жоха. Вона зробила акцент на практичних завданнях і групових вправах, постійно підтримуючи інтерактивний формат роботи. Студенти активно обговорювали поширеність стереотипів у власних думках та необхідність їх подолання. Особливо жвавого обговорення отримала вправа, пов’язана з приписуванням стереотипних характеристик різним національним та етнічним групам.

 

Також упродовж тренінгу студенти аналізували власні стосунки, ділові відносини та дійшли висновку, що, комунікуючи на тому чи іншому рівні, багато своїх очікувань вони покладають на партнера, а самі лишаються осторонь. Це, на жаль, нерідко призводить до псування відносин, а іноді й їх руйнування.
Учасники зробили висновки, що для розвитку та збереження конструктивних стосунків партнери мають бути підготовленими. Мова йде про цілісність особистості, її самодостатність, відповідальність, наповненість, задоволеність собою. Якщо ж у людини є дефіцит певних якостей, властивостей, почуттів, то навряд чи вона зможе цим поділитись з іншими.

 

Наприкінці тренінгу студентам побажали шукати і знаходити власні ресурси для досягнення наповненості, гармонії та задоволення кожним моментом життя!

Світлана Кравченко,
директор Центру громадянської освіти ІДГУ