Процес стратегічного планування в університеті

В Ізмаїльському державному гуманітарному університеті триває процес розробки Стратегії розвитку ЗВО  на 2020 -2027 роки.

 

Розробка стратегії передбачає кілька етапів:
• опитування випускників університету;
• опитування роботодавців;
• стратегічні сесії для студентського активу та науково-педагогічного    колективу;
• створення робочих груп  з підготовки проєкту стратегії;
• обговорення проєкту стратегії;
• прийняття стратегії на зборах трудового колективу.

Процес стратегічного планування було розпочато в листопаді 2019 року, коли відбулося анкетування перших 200 випускників університету.

 

У сьогоденні  Центром кар’єрного росту проводиться опитування потенційних роботодавців та  серія стратегічних сесій для викладачів та студентів з питань розробки Стратегії розвитку ЗВО на 2020 -2027 роки.

Мета стратегічних сесій  – підготувати проєкт бачення; місії; основні напрямки розробки стратегії.

На стратегічних сесіях розглядається ключове питання про те, яким повинен бути університет до 2027 року і які проєкти та програми необхідно реалізувати для того, щоб університет розвивався та був фінансово-незалежним.

Як позиціонувати себе в складному мінливому світі, формувати репутацію університету, що користується авторитетом не тільки в нашому регіоні, а й за кордоном; які напрямки необхідно розвивати для цього – керівництво університету зацікавлене почути думки співробітників з цих та інших питань.

 

У результаті інтенсивної колективної роботи повинна з’явитися модель нової системи управління основними процесами, програмами університету.

Валентина Стойкова, директор Центру кар’єрного росту