Історичний практикум “Технологія використання гри на уроках суспільних дисциплін” для вчителів історії та учнів 10-11 класів

Основне завдання сучасної школи та вчителя полягає у формуванні успішної особистості. Однією із найважливіших складових цього завдання є формування високої якості знань, умінь і навичок та творчої активності учнів.

 

23 січня Центром громадянської освіти ІДГУ був проведений історичний практикум “Технологія використання гри на уроках суспільних дисциплін” для вчителів історії та учнів 10-11 класів, які цікавляться історією України.

Мета заходу: надати підлітковому дозвіллю змістового наповнення знань з історії України, національно-патріотичного світогляду, усвідомлення досягнень українського народу, його інтелектуальних і духовних надбань.

 

В конференц-залі університету зібралися найсильніші учні-історики загальноосвітніх шкіл міста Ізмаїл (ЗОШ № 9,10,11), щоб в ігровій формі розібратися у бурхливих подіях в Україні 1917-1921 років.

З вітальними словами до учасників звернувся ректор ІДГУ професор Ярослав Кічук: «Сучасна Україна є спадкоємицею державницьких традицій, закладених революцією 1917-1921 років. Розуміння здобутків цієї революції має стати важливим уроком для розбудови незалежної України”. Ректор побажав перемоги та чесної боротьби учасникам, наголосивши, що майбутнє України творить молодь.

 

Для створення історичної атмосфери була розгорнута тематична поличка «Українська революція 1917-1921 років».

Виявляється, що вивчати історичні події та факти набагато ефективніше через гру. Правильні відповіді допомагали учням об’єднувати всі історико-етнографічні регіони України.
Гра була захопливою. Учасники відкрили для себе нові сторінки з історії та перевірили свої знання про події Української революції 1917-1921 років.

За результатами наполегливої боротьби переможцем стала команда ЗОШ № 11 (викладач Марія Минковська).

На згадку про зустріч команда-переможець була нагороджена грамотою, учасники отримали подарунки від ректора університету.

 

Дякуємо вчителям  ЗОШ №9  (Ольга Ковалева, Олена Іванова, Наталія Хопець), ЗОШ № 10 (Наталія Шванюк, Марина Нагорняк), ЗОШ №11 (Марія Минковська)  за гідну підготовку команд.

Бажаємо подальших успіхів!

Світлана Кравченко, фахівець Центру  громадянської освіти ІДГУ