Ключові тенденції політики ЄС у сфері освіти та культури

15 жовтня за сприяння Центру громадянської освіти ІДГУ організовано семінар для активної молоді про участь студентів у Проектах, які реалізуються ЄС в Україні.

Мета: розширення інформаційної присутності програми ЄС в Україні та надання необхідної консультативної підтримки українським заявникам для участі в конкурсах програми.

Учасниками стали студенти ІІ та ІІІ курсів (спеціальність «Логопедія») та представники учнівського самоврядування Ізмаїльського ВПУ на чолі з викладачем Тетяною Домущі.

 

Модератор Валентина Стойкова, керівник проекту СОУП/Ізмаїл Caritas Odessa UGCC розповіла про програми та ініціативи у сфері освіти, що реалізуються ЄС й корисні для вчителів, студентів педагогічних вишів і учнів.

 

Також говорили про ініціативу ЄС «Східне партнерство» на гуманітарному напрямі. Цікаво було дізнатися про онлайн-мережу, яка дозволяє викладачам та молоді долучатися до різних освітніх проектів.

Європейський Союз надає важливого значення реалізації освітнього і навчального напряму Стратегії ЄС «Європа 2020». Підготовлена Комунікація Єврокомісії, яка передбачає якісну модернізацію освіти шляхом впровадження інноваційних підходів, збільшення інвестицій у галузь освіти, у т.ч. професійно-технічної освіти, з метою формування кваліфікованого ринку праці, створення робочих місць, підвищення рівня зайнятості серед молоді за рахунок нової програми ЄС «Еразмус+».

 

Студенти ознайомилися з можливостями програми та порядком дотримання правил для учасників конкурсів.

Це мікс подій, знань, знайомств і спілкування.

Будемо брати участь у проектах ЄС!

Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти ІДГУ