Навчально-методичний семінар «Новий процес акредитації освітніх програм у 2019-2020 н.р.»

19 вересня 2019 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся навчально-методичний семінар щодо зміни алгоритму у 2019-2020 н.р. проходження акредитаційної експертизи освітніх програм під керівництвом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (далі Національне агентство).

 

Семінар розпочався із вступного слова першого проректора, доцента Наталії Михайлівни Кольцун, яка наголосила на оновлені нормативно-правової бази процесу акредитації освітніх програм та останніх рекомендаціях Національного агентства щодо визнання освітніх програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів акредитованими на підставі чинних сертифікатів.

 

Фахівці сектору ліцензування та акредитації навчально-методичного відділу виступили з презентаційними доповідями: Альона Михайлівна Погорєлова розповіла  про зміни в термінології процесу акредитації освітньо-професійних програм, Наталя Олександрівна Крюченкова зосередила увагу на понятті силабусу та його протидії робочому тематичному плану. Помічник ректора з питань ліцензування та акредитації Наталя Михайлівна Свищ  акцентувала увагу на методичних рекомендаціях щодо заповнення відомостей самооцінювання освітньої програми. В ході обговорення начальник навчально-методичного відділу, доцент Віктор Володимирович Дроздов наголосив на конкурсному відборі до Галузевих експертних рад та  експертів з акредитації освітніх програм.

 

Учасники семінару (гаранти освітніх програм, відповідальні від кафедр за ліцензування та акредитацію, робочі групи) взяли активну участь в обговоренні запропонованих тем, відбулася жвава робоча дискусія із внесенням пропозицій щодо підготовки звіту самооцінювання освітніх програм.

 

Так, 1 жовтня 2019 р. буде опубліковано на сайті Національного агентства графік акредитації освітніх програм та відкрито доступ до електронних кабінетів, через які заклади освіти подаватимуть відповідні матеріали для акредитації. Бажаємо успіхів та плідної співпраці!

Наталя Свищ