Ставлення сучасних студентів до власного здоров’я як педагогічна проблема

Найважливішим завданням сучасної освіти – є виховання здорового покоління, свідомого ставлення особистості до свого здоров’я та здоров’я оточуючих.

Центр громадянської освіти Ізмаїльського державного гуманітарного університету з метою формування відповідного мислення та поведінки під час надзвичайних ситуацій, закріплення умінь щодо збереження та захисту здоров’я і життя, організував для студентів І курсів «Вступний інструктаж з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності для здобувачів освіти».

 

На захід була запрошена інженер з охорони праці ІДГУ Алла Аніщенко, яка підготувала презентацію та інтерактивні вправи з питань безпеки життєдіяльності студентської молоді.

 

Рівень усвідомлення молоддю цінностей здоров’я, безпеки та власної відповідальності за їх стан є недостатнім. Єдність педагогічного впливу та власна активність студентів буде сприяти усвідомленню та формуванню вмінь, навичок і особистісних якостей щодо збереження здоров’я та підтримання безпеки під час навчання в ІДГУ, у повсякденному житті та професійній діяльності в майбутньому.

 

Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти ІДГУ