На факультеті іноземних мов триває свято Румунської Мови

Кожного року, 31 серпня святкується День Румунської мови. Упродовж наступного тижня в Інформаційному Центрі Румунії в Ізмаїльському Державному Гуманітарному Університеті, що знаходиться у місті Ізмаїл, проводяться різні заходи з приводу цього свята.

 

У середу, 4 вересня 2019 року, у центрі відбувся захід присвячений румунській мові. Координатором цього заходу була кандидат філологічних наук, доцент кафедри романо-германської філології Олена Михайлівна Голованова. У цьому заході взяли участь студенти 1-ого, 2-ого та 4-ого курсів секції румунської мови.

 

Захід відкрився виступом Олени Михайлівни про сучасну румунську мову та інформацією про кількість людей, що розмовляють  румунською мовою та кількість країн, де розмовляють цією мовою. Також, з промовою виступила координатор Інформаційного Центру Румунії Наталія Урсу, яка повідомила про захід, присвячений Дню Румунської Мови, що відбувся в університеті 31 серпня. Далі студенти 4-ого курсу представили свої есе на тему рідної мови. Студенти також читали та декламували вірші класичних та сучасних румунських поетів присвячені румунській мові.

 

Далі, співробітник центру, Любов Бурлак, поділилася досвідом  зі студентами про нову методику навчання румунській мові учнів-початківців. Цей досвід став дуже корисним для студентів, найближчим часом вони підуть на педагогічну практику та навчатимуть румунської мови. Захід закінчився прочитанням та лінгвістичним аналізом цитат про мову.

 

Упродовж заходу лунали гімн та румунські пісні, присвячені мові. Учасники залишилися задоволеними цим корисним та цікавим заходом.

Студентка 4 курсу, 46І групи, Паску Міхаела