Круглий стіл на тему «Молодь проти сімейного насильства: соціально-психологічний аспект»

До Всеукраїнського дня психолога  кафедра загальної та практичної психології Ізмаїльського державного гуманітарного університету організувала та провела круглий стіл на тему «Молодь проти сімейного насильства: соціально-психологічний аспект».

 

На початку заходу виступив ректор університету Кічук Я.В., привітав усіх присутніх зі святом, відмітив актуальність теми обговорення та побажав усім творчих успіхів та професійного зростання. Надалі з привітальним словом виступила в.о. завідувача кафедри Прокоф’єва Л.О. та викладачі.

 

У круглому столі взяли участь студенти різних курсів, спеціальностей та факультетів, оскільки гострота обраної теми зацікавила багатьох. Під керівництвом викладачів кафедри загальної та практичної психології студенти підготували доповіді, кожна з яких була надзвичайно цікавою: «Осучаснення психологічного змісту феномену аб’юз» Арпент’євої О., «Деякі конструктивні підходи до розв’язання проблематики аб’юзивних відносин в сучасній сім’ї» Волонтир В. (науковий керівник доц.Кічук А.В.), «Пропедевтика насильства в сім’ї» Ткаченко О. (науковий керівник викл.Жоха С.П.), «Насильство дітей в сім’ї як психологічна проблема» Денисової Я., «Психологічні аспекти наслідків сімейного насильства» Корсі В. (науковий керівник викл. Прокоф’єва Л.О.), «Психологічні особливості жінок-жертв подружнього насильства» Марінової О., «Сприйняття дітьми сімейного насильства» Сопчука А. (науковий керівник доц. Васильєва О.А.), «Соціально-психологічна характеристика жінок, які зазнають насильства в сім’ї» Корольчук Н. (науковий керівник доц. Мазоха І.С.), «Насильство над дітьми в сім’ї» Брусановської В., «Домашнє насильство, ознаки та цикли» Фурніки О. (науковий керівник викл. Проданова О.М.). Також з доповіддю на тему «Насильство в сім’ї та його наслідки»  виступила гість заходу, практичний психолог ЗОШ №8 м.Ізмаїл Кутова А. І на завершення виступила викладач кафедри загальної та практичної психології  Жоха С.П. з доповіддю на тему «Робота практичного психолога із насильством у сім’ї».

 

Аудиторія з великим зацікавленням слухала кожний виступ та ставила питання. Така форма проведення заходу надала максимальну можливість провести плідні обговорення, всебічно розглянути різні питання та запропонувати спільні рішення для вирішення конкретних проблем.

По завершенні всі учасники отримали сертифікати.

 

Дякуємо всім за активну участь у обговоренні такої надзвичайно важливої актуальної сучасної теми!

Проданова О.М.,
викладач кафедри загальної та практичної психології