«Вітаємо, Масляна!»

6 березня Центр громадянської освіти ІДГУ підготував та провів захід, присвячений «Широкій Масляній» для студентів педагогічного факультету (групи 13П і 16П, викладач кафедри загальної та практичної психології Людмила Прокоф’єва).
Мета: ознайомити студентів з історією свята «Масляна», давніми народними обрядами та звичаями, пов’язаними зі святкуванням проводів зими та зустрічі весни; виховувати шанобливе ставлення до народних традицій.

 

Про значущість проведення «Широкої Масляної» розповіла студентка І курсу гр. 13П Лисенко Інна: «Масляна – стародавнє слов’янське свято з численними звичаями і обрядами, через століття дійшло до наших днів. Воно зберігає культуру наших предків. Сьогодні ми відроджуємо традиції нашого народу, наближаємо їх до молоді. Всі ми й кожен з нас повинен знати своє коріння, щоб бути гідним громадянином України!».

 

Була підготовлена презентація «Вітаємо, Масляна!», після якої студенти Ганна Коверзнєва, Ганна Будур, Марія Рибакова та Лисенко Інна заспівали українські пісні.
Втішає, що Університет дає не тільки якісну освіту, а й прищеплює традиції слов’янського народу. Масляна, воістину, символ народних свят з тисячолітньою історією. Безумовно, ми повинні дбайливо зберігати традиції та звичаї давнини, щоб не втрачався зв’язок часів і поколінь.

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти ІДГУ