Профорієнтація кафедри романо-германської філології у загальноосвітній школі № 11 м. Ізмаїл

Відповідно до плану профорієнтаційної роботи на 2018–2019 навчальний рік представники кафедри романо-германської філології почали відвідування загальноосвітніх навчальних закладів для проведення в них агітаційно-роз’яснювальної роботи з метою формування у потенційних абітурієнтів мотивації до навчання в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті, а також консультування з проблем підготовки старшокласників до вступу в ІДГУ, роз’яснення питань щодо їхнього майбутнього працевлаштування, поширення інформації про спеціальності, котрі пропонує кафедра романо-германської філології. Саме з цією метою на кафедрі була створена студентська профорієнтаційна рада, в яку увійшли магістранти та студенти старших курсів.

 

Так, 30 січня ініціативна група у складі доцентів В. Радкіної, О. Кудінової, а також представників студентської профорієнтаційної ради, магістрантів О. Мунтян та І. Корженко провела дві зустрічі з випускниками загальноосвітньої школи № 11 м. Ізмаїл.

 

До уваги учнів 11-х класів було представлено перелік спеціальностей, за якими здійснюється підготовка студентів, умови вступу на 2019–2020 навчальний рік, переваги отримання вищої освіти в ІДГУ, перспективи майбутнього працевлаштування. Із захопленням старшокласники слухали про можливості навчання за держзамовленням, проходження практики за кордоном, отримання подвійного диплома, попит на фахівців у галузі філології та перекладознавства.

 

Учні одержали вичерпні відповіді на численні запитання щодо напрямів підготовки, за якими кафедрою романо-германської філології здійснюється підготовка фахівців, перелік конкурсних предметів і прохідного балу, флаєри кафедри та рекламний плакат університету, а також запрошення відвідати Дні відкритих дверей в ІДГУ, які відбудуться 16 лютого, 16 березня та 8 червня.

 

Особливу зацікавленість одинадцятикласники виявили до виступів магістрантів А. Мунтян та І. Корженко, які не тільки підкреслили, що наш навчальний заклад забезпечує сучасний рівень підготовки фахівців за європейськими стандартами ступеневої вищої освіти й сприятливі умови для професійного і творчого становлення, але й вирізняється гостинністю, теплим і добрим ставленням до студентів, тому всім, хто шукає якісну та доступну вищу освіту, сміливо порекомендували навчатися саме тут.
Спілкування пройшло в теплій, дружній, невимушеній атмосфері. Старшокласників зацікавила отримана інформація й рекламні матеріали про спеціальності, з яких здійснюється підготовка фахівців на кафедрі романо-германської філології, і надалі сподіваємось побачити їх у лавах наших студентів.

 

Слід також зауважити, що останнім часом між кафедрою романо-германської філології та адміністрацією загальноосвітньої школи № 11 на чолі з її директором Л.Є. Куріс склалися міцні ділові стосунки та партнерські відносини, котрі активно сприяють забезпеченню ефективної науково-методичної співпраці та пожвавлюють франкофонію в обох навчальних закладах. Так, у минулому навчальному році учні школи взяли активну участь у проведенні в ІДГУ традиційного свята французької мови «Французька Бессарабія», а цього навчального року викладачі опублікували сумісну наукову працю, студенти ж успішно провели у школі лабораторні роботи з методики навчання іноземної (французької) мови та пройшли педагогічну практику. Ось і зараз, скориставшись нагодою, викладачі кафедри та адміністрація школи обговорили перспективи та стратегії співробітництва на найближчий час.

Відповідальна за профорієнтаційну роботу
кафедри романо-германської філології доц. Кудінова О.