ІДГУ та ДНЗ «Дельфінятко» утворили ланцюг єдності

З нагоди відзначення Дня Соборності України працівники дошкільного навчального закладу «Дельфінятко» спільно з фахівцями Центру громадянської освіти ІДГУ провели захід «Україна в нас єдина!».

 

Методистом Ольгою Димитровою та вихователями  дітей  старших груп  Катериною Чобан,  Інною Топор  і Оленою Чумаченко було підготовлено інформацію  про історію виникнення свята Соборності. Вихованцям було запропоновано переглянути пластиліновий мультфільм «Твоя країна — Україна», створений українським школярем. Дітям було зрозуміле таке символічне зображення рідної країни, її символів та традицій.

 

Під час  заходу  малята   грали в українські народні ігри, виконували пісні та українські таночки, читали вірші.

Діти передали перші почуття національної гордості за красу і багатство рідного краю, за гордий і працьовитий український народ, і мрії про те, якою вони хочуть бачити Батьківщину.

 

Дошкільнятам було запропоновано взятися за руки та утворити ланцюжок єднання. Малята по черзі описували свої відчуття. Завідувач  ДНЗ «Дельфінятко» Людмила Георгіу  підвела дітей до висновку, що всі разом ми почуваємося захищеними та впевненішими: «Так і наша соборна країна процвітатиме лише за умови єднання не лише її земель, а й нас, українців».

 

Фахівці Центру ЦГО ІДГУ Наталія Рябова і Світлана Кравченко долучилися до свята та організували акцію «З Україною в серці». На плакаті зображено велике серце України. У дітей в руках були підготовлені маленькі синьо-жовті сердечка, як частка їхнього серця. Маленькі українці прикріпляли ці сердечка на велике Серце, таким чином підтверджуючи свою любов до Вітчизни.

 

Ми впевнені, що в тісній співпраці і в дружньому колі зросте гідний громадянин своєї Батьківщини.

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти