Тиждень академічної доброчесності в ІДГУ

З 1 по 5 жовтня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті проходив «Тиждень академічної доброчесності» – серія заходів, що традиційно проводяться для вступників з метою поширення принципів академічної доброчесності – в рамках участі університету в Проекті сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP), що реалізується Американськими радами з міжнародної освіти за підтримки Міністерства освіти і науки України та Посольства США. Організаторами заходів були координатори від університету Віктор Дроздов та Ольга Урсол спільно з координаторами SAIUP Тарасом Тимочко та Юлією Власенко, а також Центр академічного письма ІДГУ (секретар – Ганна Терзі).

 

Цьогорічна програма тижня охопила всіх учасників освітнього процесу університету. З понеділка по четвер відбулися зустрічі з студентами-першокурсниками, під час яких студентам розповіли про принципи академічної доброчесності, Кодекс академічної доброчесності та наслідки недоброчесної поведінки в університеті. Для магістрантів було проведено дводенний тренінг-семінар з академічного письма, який було присвячено основним крокам до написання якісних академічних текстів та представлення результатів наукового дослідження. Питання дотримання академічної етики в науковій діяльності та захисту від публікації в «хижацьких» журналах обговорювалися під час семінару з аспірантами. Для викладачів університету було проведено методичний семінар із впровадження дистанційних технологій в освітній процес з метою прозорості оцінювання та підвищення мотивації студентів до навчання.

 

Крім цього, колеги з Проекту сприяння академічній доброчесності зустрілися з учнями загальноосвітньої школи №2 м. Ізмаїл, розповівши їм про важливість дотримання доброчесної поведінки для отримання якісної освіти.

 

Ректор ІДГУ Ярослав Кічук подякував колективу Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні за плідну співпрацю та активне впровадження принципів академічної доброчесності в освітньому середовищі, розвиток високої академічної культури студентства та вагомий внесок у підвищення якості вищої освіти університету.

Віктор Дроздов,
начальник навчально-методичного відділу