Курс «демократії» здано на «відмінно»!

У вересні цього року студенти факультету іноземних мов Шишман Анастасія, Тома Катерина, Лузанова Олена,  Корнєєв Микита,  під керівництвом старшого викладача кафедри романо-германської філології Лузанової Л.В. взяли участь у другій частині міжнародного проекту «Більше демократії».

 

Проект проходив в найбільшій Федеративній землі Німеччини – Баварії за підтримки Баварського дому (м. Одеса) та керівництва освітнього відділу Федеративної землі.

 

В рамках другої частини цього проекту студенти відвідали воркшопи та взяли участь у різноманітних тренінгах, тема яких була пов’язана з екстремізмом, як основною загрозою для демократичних інституцій  Європи. Студенти вивчали різні сторони прояву загрозливих ситуацій, які сьогодні безпосередньо впливають на мирне життя європейців. Досліджуючи досвід  Німеччини, наша команда навчилася давати оцінку та аналізували ситуації й у своїй країні, обговорювати та знаходити оптимальні шляхи для вирішення тих чи інших проблем, які загрожують демократії в Україні.

 

Закінчився проект презентацією набутих знань, а студентам вручили сертифікати про завершення курсу по демократії. Слід сказати, що це був перший пілотний проект на міжнародному рівні, результатами якого повністю задоволені і організатори, і учасники. Наші ж студенти отримали нові знання, нових друзів та змогу випробувати себе на міжнародному рівні.

Людмила Лузанова,
старший викладач кафедри
романо-германської філології