Мир потрібен нам усім

20  вересня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті  відбувся майстер-клас «Мир потрібен нам усім» до Міжнародного Дня Миру.

 

Мета: виховувати повагу і толерантне ставлення до людей всього світу, дати дітям знання про те, що на нашій планеті є багато країн, в яких живуть люди різних національностей і головне навчитися жити та працювати заради миру.

Організатори: представники  Центру громадянської освіти  Наталія Будзило, Світлана Кравченко і Наталія Рябова.

Учасниками  заходу стали:

Діти середньої групи дитячого садочку «Дельфінятко» м. Ізмаїл.

Завідуюча д/с  «Дельфінятко» Георгіу Людмила Савеліївна.

Методист д/с «Дельфінятко» Димитрова Ольга Констянтинівна.

Вихователі д/с  «Дельфінятко»: Чумаченко Олена Володимирівна та Іванова Наталія Олексіївна.

Студенти педагогічного факультету ІДГУ, групи № 260(дошкільна освіта): Бричак Ганна, Голобородько Аліна, Доні Марія, Слюсаренко Катерина.

Студенти педагогічного факультету ІДГУ, група № 21,  (психологи), викладач кафедри загальної та практичної психології  Прокоф’єва Людмила Олександрівна.

«Людина створена природою для миру, а не для війни, народжена для радості, а не для горя. Без миру немає дитинства, немає майбутнього.

 

Щороку 21 вересня люди в різних куточках світу відзначають Міжнародний день миру. Цей  день покликаний змусити людей не тільки замислитися про мир, але й зробити щось заради нього,» – розповіла  студентка педагогічного факультету Голобородько Аліна.

 

Наталія  Будзило навчила  маленьких  вихованців виготовляти   голубів. Діти малювали, вирізали та склеювали паперових птахів.

Наталія Рябова  провела акцію «Голуб миру»: разом з вихователем Оленою Чумаченко та дітками причепили голубів  до символічної земної кулі, з надією, що ці птахи принесуть мир та спокій нашій Батьківщині, припинять кровопролиття та страждання тисяч українців.

 Під час цієї акції кожен вихованець відчув власну важливість і відповідальність у збереженні миру. Лише коли є мир, то можуть здійснитись усі найзаповітніші прекрасні мрії людини, її надії і помисли, тоді кожен може реалізувати себе повністю, розкрити свої здібності і таланти.

 

Світлана  Кравченко  акцентувала увагу на тому, що Мир, його збереження  залежить від кожного з нас та прочитала діткам вірш про мир. Вихованці д/с  «Дельфінятко» також прочитали чудові вірші про мир та Україну.

Зворушливі виступи  хлопчиків та дівчаток не залишили байдужим  жодного учасника свята.

 

Наприкінці зустрічі всі присутні разом заспівали Гімн України та зробили загальну світлину  на згадку про захід. Вихованці понесли голубів, як символ  об’єднання в прагненні до доброти, вміння співпереживати. Голуби миру в маленьких долонях понесуть дитячі мрії до чистого неба над нашою Батьківщиною.

 

Відзначаючи  Міжнародний  день миру, ми повинні об’єднатися в єдину людську сім’ю, поставивши перед собою мету – зберегти планету для всіх майбутніх поколінь.

Три найсолодші літери в житті

– Як колискову, що співала мати,

Цю важливішу цінність на землі –

МИР на планеті будем зберігати.

Хай панує мир у всьому світі!

Хай у всіх куточках планети лунає дитячий сміх!

 Світлана  Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти ІДГУ