Книжково-документна експозиція «Історіїя української державності» з нагоди Дня Незалежності України

З нагоди Дня Незалежності України в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті оголошено місячник освітніх заходів «Україна суверенна: від витоків до сьогодення».

07 вересня 2018 року  в холі ІДГУ розгорнута книжково-документна експозиція  «Історія української державності».

Підготували виставку представники бібліотеки ІДГУ   Колесникова О. Г. і  Колєва В. М.   за підтримки Центру громадянської освіти ІДГУ.

 

На виставці представлено анотовані історичні хроніки української державності, збірники документів, енциклопедії, монографії, навчальні посібники тощо.

 

У I розділі книжкова виставка пропонує відвідувачам погортати видання про розвиток української нації та державності, формування національної ідеї, розбудову незалежної, демократичної Української держави, боротьбу за збереження національної культури і української мови. Також подані книги, в яких описується історія України на її шляху до незалежності та самостійності, захоплюючі історичні дослідження, пов`язані зі становленням Української держави та національного відродження Батьківщини.

 

У ІІ розділі експозиція містить книги,  присвячені людям, які вплинули на розвиток боротьби за незалежність,  відстоювали людську, християнську і національну гідність нашого народу та мали значний вплив на загальний, культурний, економічний, політичний, науковий і духовний розвиток України, пробуджували національну свідомість, опікувалися проблемами духовного відродження і розбудови Української держави.

 

Крім того на виставці розміщені матеріали, у яких представлена широка панорама подій і найважливіші документи, пов`язані з першими політичними кроками незалежної України, а також книги, що містять роздуми сучасних відомих українських політиків, державних діячів, вчених, підприємців, майстрів культури і мистецтва, письменників про Батьківщину, про її сучасне й майбутнє.

 

Земля, на якій постала сучасна Україна, ростила хліб і кувала метал, ставала на шляху варварських нашесть, дивувала і збагачувала світ високими злетами людського генія. Наш народ усе пережив і все пам`ятає – радість перемоги і гіркоту поразок, тріумф і приниження, героїв і відступників. Нам і нащадкам нашим належить довершити те, за що боролися наші предки.

Ознайомитися з виданнями, представленими на виставці, можна до 14 вересня у виставковому холі ІДГУ за адресою: м.Ізмаїл, вул. Рєпіна, 12.

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти ІДГУ