Інформаційний ЦЕНТР Румунії при ІДГУ – школярам і студентам міста та району

Літо 2018 роки виявилося щедрим на цікаві поїздки та зустрічі, ініціатором яких став Інформаційний Центр Румунії при ІДГУ (адміністратор Центру – Наталія Урсу).

 

З 9 по 15 липня 2018 року було організовано участь школярів і студентів, які вивчають румунську мову  в Європейській літній школі «АСТРА», робота якої проходила в м. Яси (Румунія).

 

17 по 24 липня 2018 року, за ініціативи Інформаційного Центру Румунії при ІДГУ, молодь Одеської області  (20 осіб) взяла участь в програмі літні табори «ARC – 2018», що фінансувалась за рахунок Міністерства румун звідусіль. Ця програма здійснюється  вже десятий рік поспіль, а її учасники – школярі та студенти різних європейських країн: Сербії, Болгарії, Угорщини, України, Молдови, Албанії, Хорватії, а також представники румунських діаспор з Італії, Іспанії, Франції, Бельгії, Німеччини, Австрії, Великобританії, Греції, Канади, США.

 

В цей же період (17-24.07.2018 р.) адміністратор Інформаційного Центру Румунії при ІДГУ  Наталія Урсу,  в партнерстві з керівництвом Асоціації «АСТРА» (Аретою Мошу та Василем Романом), організували  відпочинок учителів та учнів національних шкіл Кілійського району (36 осіб)  в літньому таборі  в м. Ботошани, Румунія.

 

З 30 липня по 6 серпня 2018 року, в рамках здійснення програми літніх таборів «Acasa la noi» готується поїздка учителів та учнів національних шкіл Ренійського району (35 осіб) до м. Бистриця- Несеуд (Румунія).

 

Всі поїздки для школярів, студентів і учителів безкоштовні – їх фінансує румунська сторона.

 

Хотілось би висловити слова щирої вдячності професору Ареті Мошу – Віце-президенту Асоціації Румунії «АСТРА» та Президенту Асоціації «АСТРА» (м. Яси) і Василю Роману – Віце-президенту Асоціації «АСТРА» (м. Яси) за організацію та фінансування зазначених заходів, дружню підтримку та допомогу.

Наталя Волканова, старший інспектор наукового відділу ІДГУ