Студенти ІДГУ ввійшли до збірної команди України з гандболу (U-18)

Студенти Ізмаїльського державного гуманітарного університету (І курсу, група 17П) Коваленко Богдан та Курмаз Богдан, пройшовши ретельний всеукраїнський конкурсний відбір, були запрошені на збори юніорської збірної України з гандболу (U-18), які проходили з 12.12.2023 р. по 31.12.2023 р. у місті Ужгород. Ці збори були підготовкою до кваліфікаційного відбору на престижний чемпіонат з гандболу Євро 2024 (U-18). Було викликано 24 найкращих гандболісти з найкращих клубів країни. Після збору тренерами збірної України було визначено склад команди (16 гравців), яка вирушила до Чехії (м. Зубже) на відбірковий турнір, що проходив з 05.01. по 07.01. 2024 року. До її складу ввійшов Коваленко Богдан (студент І курсу ІДГУ та гравець гандбольного клубу «Ізмаїл»). Збірна України змагалася у групі з командами Чехії, Естонії та Туреччини. Для того, щоб потрапити на Євро 2024 з гандболу (U-18), потрібно було зайняти у групі перше або друге місце.

 

Збірна України (U-18) з гандболу успішно подолала цей кваліфікаційний раунд, обігравши команду збірної Естонії 28:26, програвши команді збірної Чехії у напруженій боротьбі 21:29 та зігравши внічию з командою Туреччини 25:25.

 

Збірна Чехії вийшла на Євро 2024 з першого місця в групі, а збірна України з другого місця.

Вітаємо збірну України з перемогою та бажаємо вдалих виступів у фінальній частині Євро 2024, яка пройде у Чорногорії в серпні 2024 року.

 

Богдан Коваленко вніс великий вклад у перемогу нашої команди, граючи в основному складі збірної та допомагаючи команді як у захисті, так і у нападі. Тренер збірної України Віталій Халюза висловив подяку Бонданові Коваленко за гру та досягнений результат, а також відзначив Бондана Курмаза, який теж брав участь у підготовці до змагань збірної України, але не потрапив до її складу.

 

Маємо надію, що у фінальній частині Євро 2024 в Чорногорії від Ізмаїльського державного гуманітарного університету буде представлено вже двоє гравців у складі збірної команди України (U-18).

викладач кафедри фізичного виховання, спорту і здоров’я людини ІДГУ Сілаєв Віталій