Безкоштовні курси української мови в ІДГУ не втрачають популярності

З 7 жовтня при Центрі української мови і культури Ізмаїльського державного гуманітарного університету (ІДГУ) продовжили роботу безкоштовні курси навчання української мови, ініційовані ще у 2018 р. директором Інституту української мови НАН України проф. П. Ю. Гриценком, ректором ІДГУ проф. Я. В. Кічуком та кафедрою української мови і літератури вишу з метою поліпшення стану володіння державною мовою та її популяризації в багатонаціональному південнобессарабському регіоні.

 

Приємно, що багаторічна праця щодо удержавлення української мови ІДГУ – форпосту в захисті та поширенні українського слова на півдні Одещини – має плідні результати. Вже п’ять років мешканці нашого славетного міста та краю мають можливість безкоштовно пізнавати красу й багатство української мови на базі єдиного державного закладу вищої освіти в регіоні. Упродовж цього часу ні епідемія, ні підступна війна РФ проти України не стали цьому не заваді.

 

Наступні 6 місяців усі охочі мешканці півдня Одещини (і не лише – цьогоріч їх відвідують слухачі з інших, зокрема й західних, регіонів України, внутрішньо переміщені особи), з-поміж яких працівники закладів освіти і культури, медичних закладів, пересічні громадяни, котрі відчули потребу опанувати українську мову, долучатимуться до онлайн-занять по суботах. Роботу зі слухачами організовує Центр української мови і культури вишу.

 

Нагадуємо, Центр української мови і культури Ізмаїльського державного гуманітарного університету проводить не лише навчальну, а й популяризаторську та консультаційну діяльність з питань розвитку й функціонування української мови в регіоні.

 

За консультаційною допомогою можна звертатися за електронною адресою kaf_ukr_movlit@ukr.net.

Координатор Центру української мови і культури ІДГУ доц. Делюсто М.С.