Науково-дослідницька діяльність здобувачів вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня у воєнний період

29 серпня 2023 року в інноваційному центрі ІДГУ відбулася зустріч з доктором педагогічних наук, професором кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти Князян Маріанною Олексіївною, яка обговорила тему “Науково-дослідницька діяльність здобувачів вищої освіти третього рівня у воєнний період” з аспірантами. Захід відбувся як у форматі офлайн, так і онлайн, надаючи можливість широкій аудиторії приєднатися до дискусії.

 

Під час дискусії були висвітлені ключові аспекти, які стосуються науково-дослідної роботи аспірантів у контексті воєнного періоду. Маріанна Олексіївна відзначила, що сучасні реалії та виклики мають великий вплив на організацію та спрямованість науково-дослідницької діяльності молодих науковців.

 

Під час обговорення були розглянуті такі важливі аспекти:

  • розвиток компетентностей, що необхідні для ефективного внеску в українські військові дії під час воєнної агресії рф;
  • поширення патріотизму та національної гідності серед аспірантів;
  • підвищення іміджу українських фахівців на міжнародному рівні;
  • розвиток комунікативної компетентності в українській та іноземній мовах;
  • застосування антропоцентричного підходу в освітньому процесі.

 

Професор поділилася своїм багаторічним досвідом, звернувши увагу на значущість кваліфікаційних магістерських робіт як завершального кроку у підготовці майбутніх фахівців. Вона підкреслила, що такі дослідження сприяють розширенню та закріпленню знань, розвитку критичного мислення та вмінню вирішувати складні науково-практичні завдання.

 

Відвідувачі заходу отримали можливість не лише дізнатися про важливі аспекти науково-дослідницької роботи в умовах воєнного періоду, а й спілкуватися з висококваліфікованим науковцем та набути практичних порад для свого професійного зростання. Дискусія була жвавою та цікавою.

 

Дякуємо пані Маріанні за цікаву бесіду, яскраву презентацію. Такого виду заняття сприяють наданню додаткового досвіду, розширенню меж розуміння співпраці нашої держави з міжнародними партнерами у військовій, гуманітарній та інших сферах, так і активної життєдіяльності тих українців, котрі тимчасово мешкають на території інших країн.

Завідувач кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти доц. Звєкова В.К., аспіранти ІДГУ