Практика як своєрідний фестиваль майбутньої професії!

12 квітня 2023 року студенти 2 та 3 курсів спеціальності 016 Спеціальна освіта (Логопедія) представили результати своєї практичної підготовки у період з 13.02.2023 по 19.03.2023 на підсумковій конференції в онлайн-режимі на кафедрі загальної педагогіки і спеціальної освіти.

 

Студенти (2 курс, 23П група), які навчаються за освітньою програмою «Спеціальна освіта (Логопедія). Інклюзивна освіта», проходили навчальну (корекційно-діагностичну) практику за місцем проживання та у м. Ізмаїл. Вони розповіли про те, чого навчилися під час проходження практики, що нового дізналися, описали свої враження. Результати своєї практичної підготовки майбутні логопеди представили у вигляді яскравих презентацій, за допомогою яких було розкрито всі завдання практики. Ключовим моментом було те, що майже кожна студентка відзначила, що обрала професію саме за покликом серця і дійсно мріє допомагати соціалізуватися діткам з ООП, а також долати мовленнєві порушення та формувати комунікативні навички, що є важливим для гармонійного розвитку людини.

 

Студенти 3 курсу (33П група), які навчаються за освітньою програмою «Спеціальна освіта (Логопедія). Дошкільна освіта дітей з вадами мовленнєвого розвитку», теж проходили виробничу (корекційно-діагностичну) практику.  Особливістю їхнього захисту практики був відеоролик логопедичних занять, які студентки проводили самостійно, з музичним супроводом. Майбутні фахівці спеціальної освіти підібрали спокійну мелодію, що сприяє зняттю емоційної напруги, яку відчувають багато дітей з порушеннями психофізичного розвитку, та поліпшує настрій. Взагалі музикотерапія – ефективний інструмент у роботі логопеда. Таким чином, студенти молодшого курсу мали можливість перейняти методики проведення логопедичних занять у більш досвідчених студентів.

 

На конференції були присутні й аспіранти 2 курсу спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки (Іванова В.Ю., Ситникова О.В., Каракаш В.В.), які висловили свої враження від практичної підготовки здобувачів освітнього рівня “бакалавр” та надали поради щодо їхньої майбутньої професії.

 

Підсумки конференції підбила завідувачка кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти доц. Звєкова Вікторія Корніївна,  яка наголосила на тому, що практична підготовка є тим основним механізмом, який спонукає студентську молодь до оволодіння професією, продовження навчання, самовиховання та досягнення успіхів у професійній діяльності.

Підготували   доц. Звєкова В.К., Супрун А.