Зустріч студентів ІДГУ з вихованцями спеціальної загальноосвітньої школи № 5 під гаслом «Нові ігрові технології у роботі з особливими дітьми як спеціальна дидактична майстерність»

16 березня 2023 року під керівництвом завідувачки кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти доцента Звєкової В.К., доцента кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти    Холостенко Ю.В., директорки Центру кар’єрного зростання ІДГУ Стойкової В.П. студенти спеціальності 016 Спеціальна освіта відвідали Комунальний заклад «Ізмаїльська спеціальна загальноосвітня школа № 5».

 

Майбутні фахівці привітали учнів школи, побажали їм успішного навчання, міцного здоров’я й організували групове заняття з дітьми 5, 9 класів в ігровій формі, що значно допомогло встановити контакт з дітьми та покращити їх настрій. Під час заняття проводилась гра «Відгадай загадку», яка викликала бурхливу, позитивну реакцію у дітей. Їм також дуже сподобалась музична хвилинка, що спрямована на розвиток ритму. Школярам дев’ятих класів було запропоновано завдання з пошуку зайвої картинки, а також вгадування та показ емоцій, спрямований   на розвиток уваги, уяви, посидючості, розвиток дрібної та загальної моторики. Наприкінці заняття діти створювали із паличок картинки за фотосхемою та отримали яскраві наліпки зі смаколиками.

 

В організації та проведенні заходу активну участь брали студенти II курсу (Кравченко Т., Стоянова К., Коваль О., Шатирова К., Павлова Д., Токіой І.) та IV курсу (Терпан О., Фадєєва А., Мельниченко В.).

 

Завдяки знайомству з вихованцями закладу студенти закріпили свої теоретичні знання з основ корекційної педагогіки та змогли втілити їх у подальшій  практиці. Крім того, здобувачі спеціальності 016 Спеціальна освіта отримали позитивні емоції від спілкування та посмішок на обличчі дітей, які потребують особливої уваги.

 

Отриманий досвід підвищив зацікавленість в освоєнні своєї спеціальності. Викладачі та студенти отримали від керівництва закладу пропозицію щодо подальшої плідної співпраці.

Холостенко Ю.В.,  доцент кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти