Думи Кобзаря вічні

18 березня студенти факультету української та іноземної філології Ізмаїльського державного гуманітарного університету відвідали поетичні читання, присвячені Т. Г. Шевченку, видатному українському поету, прозаїку, драматургу, художнику, політичному і громадському діячу. З його поезії та полотен промовляє до нас знедолений народ, наша історія. Він – співець і пророк, що передавав голос свого народу, він – духовний батько відродження української нації.

 

Поетичні читання об’єднали талановитих виконавців, які патріотично натхненно, щиро й з любов’ю доносили до слухачів поезії про боротьбу за своє визволення, свободу, незламний дух людини, гуманізм, велич, волелюбність та любов до свого народу й України.

 

Загальне враження від вистави-концерту обворожливе та незабутнє з глибоким розумінням краси, поетичного слова та пісні. Це доводить, що поезії Шевченка – безсмертні. Вони здатні впливати на сьогоднішнє покоління, викликати нові асоціації, виховувати любов і повагу до традицій нашого народу, почуття й бажання.

 

викладач кафедри романо-германської філології та методики навчання
іноземних мов і культур Мєрєуца Тетяна Геннадіївна