Новий напрям співпраці з Міжнародним Медичним Корпусом

З 7 по 9 грудня команда студентів та викладачів Ізмаїльського державного гуманітарного університету (на чолі зі старшим викладачем кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини Віталієм Сілаєвим) взяла участь у тренінгу IASC «Основні концепції гендерно зумовленого насильства. Витоки, причини та наслідки», проведеному Міжнародним Медичним Корпусом. Захід проходив на базі готелю «Бристоль» (м. Одеса). Програма тренінгового курсу, яка підготовлена на високому методологічному рівні фасилітаторкою Луізою Акопян, передбачала ознайомлення з теоретичними підходами до визначення ключових понять «гендерно зумовленого насильства», проаналізований структурний склад злочинів у цій сфері, роль та місце засобів масової інформації та інститутів громадянського суспільства у сфері попередження гендерно зумовленого насильства задля збереження матеріальних та нематеріальних ресурсів, які спрямовуються на ліквідацію наслідків цього ганебного явища.

 

Для закріплення отриманих знань були проведені навчальні вправи: «Погоджуюсь – не погоджуюсь», «Влада і вразливість», «Бінго», «Наслідки гендерно зумовленого насильства». Також, за допомогою інтерактивних методів роботи в малих групах були обговорені реальні ситуації з життя (case study) та визначені наслідки впливу різних видів гендерно зумовленого насильства (психологічного, емоційного, фізичного, сексуального, соціально-економічного). На цьому тренінгу командою Ізмаїльського державного гуманітарного університету був розроблений проєкт, спрямований на відкриття притулку для жертв гендерно зумовленого насильства та організацію системної соціально-правової та психологічної консультації потерпілих від гендерно зумовленого насильства в м. Ізмаїл.

 

Тренінг завершився аналізом можливих варіантів реагування на випадки гендерно зумовленого насильства через нові підходи, орієнтовані на потерпілу чи потерпілого.

 

Від ІДГУ участь у тренінгу взяли В’ячеслав Тодоров – директор Центру регіонального розвитку Українського Придунавʹя; Любов Македонська – магістрантка І курсу спеціальності 053 Психологія, лаборант кафедри загальної та практичної психології; Владислав Маймістов, Микита Колесниченко, Світлана Генчу, Кирило Мітаки – студенти ІV курсу спеціальності 053 Психологія; Євген Коновалов – керівник громадської організації «Союз мужніх татусів», студент IV курсу спеціальності 081 Право; Михайло Коновалов – студент IV курсу спеціальності 081 Право, представник внутрішньо переміщених осіб з м. Слов’янськ (Донецька область).

В’ячеслав Тодоров
директор Центру регіонального розвитку