Онлайн-форум аспірантів ІДГУ

6 грудня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся онлайн-форум для всіх аспірантів нашого вишу. В режимі інтерактивної конференції здобувачі освітнього ступеня «доктор філософії» могли заслухати прекрасні та інформативні виступи адміністрації ЗВО, керівників наукового сектору, гарантів освітніх програм, професорів, а також представників товариства молодих вчених ІДГУ. Захід було проведено з ініціативи Офісу підтримки вченого та активного сприяння керівництва університету. Метою даного Zoom-стріму була презентація аспірантам освітнього процесу на здобуття ступеня «доктор філософії», залучення здобувачів до активного громадського та наукового життя університету, промоція майбутніх проєктів та можливостей для аспірантів в ІДГУ.

 

Урочистий початок форуму ознаменувала вітальна промова ректора Ізмаїльського державного гуманітарного університету Ярослава Валерійовича Кічука: «Шановні аспіранти! Перш за все хочу Вас привітати з Днем ЗСУ! Ми сьогодні дійсно зустрічаємося в складних умовах. Багато хто не може навіть доєднатися до зустрічі через відсутність світла або слабкий інтернет-зв’язок, але поміж тим, я хочу висловити Вам абсолютну підтримку та готовність допомагати у будь-яких наукових та дослідницьких пошуках. Анонсую майбутній конкурс проєктів Ізмаїльського державного гуманітарного університету на здобуття гранту, до участі в якому запрошую Вас, дорогі аспіранти. Бажаю Вам реалізувати свої безмежні таланти та стати докторами філософії!»

 

Наступним спікером виступила Олена Іванівна Яковенко, помічник ректора з наукової роботи: «Ми сьогодні дуже багато тем хочемо охопити та розкрити для полегшення роботи аспірантів. Проте хочеться, щоб такі зустрічі стали доброю систематичною традицією, на яких ми могли б розкривати більш предметно окремі питання. Ми Вас закликаємо та запрошуємо до проєктної діяльності. Усі технічні, організаційні питання ми допоможемо реалізувати. Головне, любі наші аспіранти, знайте, що від старших колег Ви завжди знайдете відклик та підтримку!»

 

Мотивуючою промовою поділилася доктор історичних наук, професор Лілія Федорівна Циганенко: «Дорогі аспіранти, Ви свій науковий шлях лише розпочинаєте! Намагайтеся, мрійте, досягайте, але ніколи не опускайте рук. Вінстон Черчилль під час Другої світової війни виділяв багато ресурсів на науку і врешті-решт Великобританія не лише перемогла у війні, але й стала високо розвинутою державою. Сьогодні ми спостерігаємо як влада в Україні так само збільшує свою опіку над науковим сегментом. Тому, друзі, давайте вірити у світле та прекрасне майбутнє, але для цього варто працювати вже зараз!»

 

Дуже натхненним було слово від декана педагогічного факультету, гаранта освітньої програми Надії Василівни Кічук: «Вельмишановні наші аспіранти, колись моя наукова керівниця мені казала, що кожного четверга чекає на мене. Сьогодні, ми, на жаль, не можемо зафіксувати окремий день тижня для зустрічі, проте ми завжди відкриті для діалогу з Вами. Вивчайте, досліджуйте праці Ваших наукових керівників. Тоді Ви будете розвивати та збільшувати досвід і надбання Ваших вчителів. Головне, це оперативно і правильно обрати свою тематику дослідження. Не зволікайте з цим. Пам’ятайте, що Ви саме зараз потрібні Україні!»

 

Позитивним прикладом поділився заступник голови Наукового товариства молодих вчених, аспірантів, студентів ІДГУ Іван Євгенович Татаринов: «Друзі, намагайтеся якомога частіше виступати на конференціях, різних наукових заходах, адже таким чином Ви будете давати хід своїм дослідженням та й взагалі про Вас будуть знати як про науковців і дослідників. Як відомо, радіо придумав Попов, але всесвітнє визнання винахідника радіозв’язку отримав Марконі, який дуже багато про це писав, публікувався у багатьох періодичних виданнях та виступав на міжнародних конференціях. Тому працюйте і виступайте, щоб отримати визнання!»

 

Завершив форум виступ голови Наукового товариства молодих вчених, аспірантів, студентів ІДГУ Олександр Ілліч Михайлов: «Дорогі аспіранти! Перш за все запрошую Вас до спільної роботи у Товаристві молодих вчених. Ми є відкритими для нових учасників нашого молодіжного наукового руху. Адже ми можемо досягти більших результатів і вершин, коли об’єднаємось.

 

В телеграм-чаті «Офіс підтримки молодого вченого ІДГУ» будуть з’являтися запрошення на семінари та лекції проєкту «Школа молодого вченого». В рамках проєкту ми будемо більш тематично говорити про всі питання, якими Ви зараз переймаєтеся. Будемо запрошувати експертів та спеціалістів, які поділяться своїм досвідом. Під егідою Наукового товариства молодих вчених, аспірантів, студентів ІДГУ стартує проєкт «Open University», до участі в якому запрошуємо й Вас. Наше товариство створено саме для акумулювання наукової потужності молоді та підтримки науковців, які лише розпочали свій шлях!»

 

Олександр Михайлов, голова Наукового товариства молодих вчених, аспірантів, студентів ІДГУ