Двобій чемпіонів

Двоє чудових спортсменів – вихованців Ігоря Юрескула, студентів ІДГУ – МСМК Максим Молодан (52П група) та ЗМС Юрій Захарєєв (47П група) зійшлися у двобої на завершальному етапі чемпіонату України. Змагання з боксу серед еліти  в Івано-Франківській області пройшли 5 грудня 2022 року у  ваговій категорії 71 кг та показали чудову підготовку спортсменів.

 

Лише місяць назад Максим виступив на чемпіонаті Одеської області з боксу і здобув перше місце, та перед цим став чемпіоном турніру – Кубку світу серед студентів з єдиноборств UNIVERSITY WORLD CUP COMBAT SPORTS, здобувши золоту нагороду.

 

Юрій Захарєєв – чемпіон світу з боксу 2021 р., у травні 2022 року виступив на чемпіонаті Європи в Єревані та додав до української скарбнички нагород – бронзову медаль, а перед цим  – перший  старт у 2022 році  і перша перемога на  одному із самих відомих міжнародних турнірів класу А «Bocskai Memorial Tournament» у Дебрецені, Угорщина (визнаний кращим боксером) та чемпіонаті Європи серед спортсменів віком до 22 років, що проходив у Хорватії – здобув золото!

 

Про роль тренера в успіху вихованців годі й сумніватися. У 30 років Ігор Юрескул вже був Заслуженим тренером України, а його підопічні – брати Молодани та Юрій Захарєєв підкорювали п’єдестали чемпіонатів світу та Європи різних вікових груп. Вони прийшли до залу до починаючого тренера маленькими хлопчиками, а нині є одними з найперспективніших молодих боксерів Східної Європи. Ігор також колишній студент ІДГУ, його неперевершений професіоналізм та майстерна підготовка чемпіонів заслуговує на високу пошану.

 

Підсумувати хочеться словами Максима, який виявився сильнішим у цьому поєдинку та здобув золото:

“Закінчився чемпіонат України серед еліти! Ми багато працювали, і в результаті здобули золото! Дякую своєму тренеру Ігорю Юрескулу за його вклад, переживання та віру в мене! Також, хочу подякувати всім людям, без яких цієї медалі не було».

 

Бажаємо нашим студентам-спортсменам подальших перемог на славу України та Ізмаїльського державного гуманітарного університету!

Баштовенко О.А., завідувачка кафедри фізичної культури, біології та основ здоров’я