Правознавчий ай-стопер в ІВПУ

Сьогодні, коли Україна пише нову сторінку своєї історії, коли відроджується національно-патріотичний дух народу, коли ціна незалежності країни – життя багатьох тисяч людей, – поняття Право, Справедливість, Закон потребують іншого, оновленого ставлення кожного громадянина. Маємо знати закони, за якими побудована держава, знати свої права та обов’язки, щоб знайти вірний шлях до успішного, щасливого завтра.

 

В рамках Всеукраїнського тижня права, враховуючи важливе значення правової освіти в розбудові України як правової держави, з метою виховання в молоді поваги до закону і прав людини, з нагоди річниці проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини, викладачі Ізмаїльського державного гуманітарного університету провели гостьову лекцію для здобувачів освіти ІВПУ на тему «Правознавчий ай-стопер».

 

Згідно з Договором про співпрацю між Ізмаїльським державним гуманітарним університетом та Ізмаїльським вищим професійним училищем розроблено графік проведення правоосвітніх та правовиховних заходів із здобувачами освіти.

 

Коуч, канд. юрид. наук, завідувачка кафедри права і соціальної роботи Анастасія Метіль підготувала презентацію про права людини та їх використання в  житті. Вона також підготувала студентів 3-4 курсів для виступу перед учнями ІВПУ. Бесіда була жвавою та цікавою. Здобувачі нагадали учням про їх права, як треба себе поводити в різних життєвих ситуаціях, коли твої права порушуються, куди і до кого звертатися.

 

На захід було запрошено інспектора зі зв’язків з громадськістю відділу патрульної поліції  в місті Ізмаїл, лейтенанта поліції Івана Бочковара, який продовжив бесіду з практичного боку та дав здобувачам на їх запитання обгрунтовні  відповіді з прикладами з  життя.

 

Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері. Фахівці одностайно наголосили на тому, що мало одних лише прав, необхідне ще й виховання та розум, щоб із вигодою ними скористатися. Це виклик молодому поколінню.  Залишити все без змін або рухати країну вперед? Вибір за молоддю, тому що права людини починаються з поваги до Закону!

Решетникова Марина, студентка 4 курсу спеціальності 081 Право