Ювілейні вітання почесному професорові Ізмаїльського вишу!

Сьогодні, 17 серпня, викладачі та студенти Ізмаїльського державного гуманітарного університету надсилають свої щедрі здоровлення зі славним ювілеєм Почесному професорові нашого вишу Сидору Степановичу Кіралю – доктору філології, професору, заслуженому діячу науки і техніки України, блискучому літературознавцеві, проникливому досліднику національного письменства, невтомному джерелознавцю-бібліографу, наснаженому невсипучою доброчинною енергією та інтелектуальною невтоленністю педагогу, одержимому ідеєю повнокровного буття Українсько слова патріоту, глибинно закоханому в сонцесяйний Придунай учаснику та натхненнику багатьох освітньо-наукових і культурно-громадських заходів нашого університетського життя.

 

В особі нинішнього ювіляра українська наука має потужну й неординарну постать, національна освіта – багатолітнього досвідченого фахівця, філологи-україністи Ізмаїльського вишу – однодумця, порадника, редактора, консультанта, рецензента, автора, просто близьку по духу людину… Уже понад два десятиліття Сидір Степанович є одним із найбажаніших наших високих гостей. Навіть у пору обмежувального карантину він був і залишається незмінним і активним учасником важливих наукових форумів, знакових подій. Його виступи щоразу стають інтелектуальним святом і буквально заворожують студентсько-викладацьку аудиторію; його слово завжди звучить по-особливому переконливо, довірливо й емоційно зворушливо, бо наснажене енергетичною силою думки, душевною щирістю, колоритністю, інформативним діапазоном, унікальним лірично-емоційним тембром… Ми цінуємо нашого Почесного професора за відкритість до активних науково-творчих діалогів і постійну підтримку, за цікаві й креативні ідеї, інтелектуальний потенціал, неповторну харизму, шляхетність і простоту у спілкуванні…

 

Шановний Сидоре Степановичу! Вітаючи Вас із ювілейним святом, дякуємо за тривкі освітньо-наукові взаємини, які, сподіваємось, міцнітимуть, набуваючи все нових перспектив. Ми щиро віримо, що успіхи та визнання ще багато-багато літ підніматимуть Вас на крилах натхнення й творчого неспокою. Нехай Ваша наснага і плани й надалі будуть невичерпними та результативними. Бажаємо Вам сповнення усіх задумів і сподівань, врожайних справ і гарних ужинків на ниві національної науки, реалізації Ваших сміливих дослідницьких проєктів. Здоров’я Вам міцного, бадьорості духу, незгасного оптимізму, світла в родинній оселі, сонця в душі, гармонійного та приємного щодення, добра й любові, повноти щастя… Дай Боже Вам довгого та світлого віку! Нехай жодні недоладності ніколи й за будь-яких обставин не підтинають крил і відчуття міцного ґрунту, а доля завжди буде щедрою і прихильною до Вас, до родини, до України! З роси та води Вам, шановний Сидоре Степановичу!

Із повагою – адміністрація ІДГУ, ізмаїльські філологи-україністи,
особисто професор Галина Райбедюк