Викладачі кафедри фізичної культури, біології та основ здоров’я популяризують боулінг

Вже традиційно в кінці робочого тижня викладачі нашої кафедри опановують майстерність боулінгу. Привабливість цього чудового виду спорту безсумнівна.

Боулінг – це гра, відкрита для всіх, і прекрасний вид сімейного відпочинку!

 

Важко знайти людину, яка жодного разу в житті не змагалася у вибиванні кеглів кулею і не чула про термін “страйк”. Однак не всі знають про те, що боулінг – не тільки приємне дозвілля, а й серйозний спорт, що вимагає ґрунтовної підготовки і тренувань.

 

Історія розвитку гри починається з  3 століття, коли в Німеччині вибивали кулею кеглі, як символ викорінення язичництва. Потім обряд трансформувався в гру, отримавши широке поширення в Великобританії, Іспанії, Данії, Нідерландах і Франції.

 

На сьогодні існує Міжнародна федерація боулінгу, яка об’єднує 125 національних федерацій, куди входять асоціації десяти кегельного і дев’яти кегельного боулінгу. Україна є членом федерації, активно беручи участь у розвитку даного виду спорту, а також підготовки спортсменів до змагань. https://www.bowling.com.ua/

Заняття доступні як для дітей, так і для дорослих.  Регулярні тренування допомагають розвинути координацію, швидкість реакції та ідеальний окомір.

 

Боулінг – це універсальна гра, яка не має протипоказань, а також захоплюючий вид спорту, який підкорив вже багато сердець. Сьогодні боулінг – це не тільки популярний варіант сімейного відпочинку, а й професійний вид спорту.

Опанування нових спортивних напрямків – наше стратегічне майбутнє!

Баштовенко О.А., доцент, завідувач
кафедри фізичної культури,  біології та основ здоров’я