Як відстоювати себе та поважати інших

 Актуальним питанням сьогодення є становлення у підлітків безпечних форм поведінки, серед яких найвагоміше місце посідають їх психологічні складові: психологічне самозбереження, самоповага, впевненість у собі, відповідальність, асертивність та ін.

 

За проханням куратора академічної мобільності факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності викладача Дмитрієвої М.В. для студентів 1 курсу фахівцем соціально-психологічної служби ІДГУ Жохою С.П. було проведено тренінг на тему: «Як відстоювати себе та поважати інших».

 

Тренінг відбувся в Центрі інноваційних технологій ІДГУ з використанням інтерактивних методів роботи та дотриманням норм епідеміологічної безпеки.

 

Мета зустрічі: навчання основам асертивної поведінки; розвиток рівня асертивності та вміння застосовувати особливості асертивної поведінки у процесі спілкування; зниження емоційного напруження, невпевненості у собі; відпрацювання навичок конструктивної взаємодії з однолітками.

Студенти разом з деканом факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності к.п.н., доцентом Мізюк В. А., викладачами Дмитрієвою М.В. та Абросімовим Є.О. та представником студентського самоврядування Герасимовим Є. активно взяли участь у виконанні та обговоренні вправ.

 

Між учасниками заходу відбулася жвава та цікава дискусія, під час якої студенти усвідомили, що реалізація власних потреб і прав без порушення гідності інших можлива та необхідна, власна свобода й активне розуміння того, що відбувається, забезпечують ефективність та безпечність комунікації.

Жоха С.П., фахівець соціально-психологічної служби ІДГУ