Онлайн лекція «Права людини: утопія чи реальність?»

13 грудня 2021 року кафедра права і соціальної роботи Ізмаїльського державного гуманітарного університету долучилася до онлайн лекції «Права людини: утопія чи реальність?», яку організували члени громадської організації «Українські студенти за свободу».  Дана організація заснована на засадах захисту, популяризації та лобіювання принципів вільного суспільства.

 

У рамках лекції були виокремленні три напрямки дискусії, що надали слухачам повного уявлення про існування прав людини, їх реальну реалізацію, функціонування та яким чином вони можуть бути порушені у сучасному світі.

 

Лекторами виступили:

1. Сергій Буров, виконавчий директор Освітнього дому прав людини в Чернігові, представник Української Гельсінської спілки з прав людини. Його доповідь у наглядному варіанті представила нам, що таке права людини і яким чином їх треба реалізовувати у демократичному суспільстві, а також з якими труднощами та непорозуміннями можна стикатися на шляху до правової держави.

2. Юрій Чайковський, к.ю.н., доцент кафедри міжнародного та європейського права Національного університету «Одеська юридична академія», розповів про міжнародні стандарти, співробітництво держав та організацій на шляху визначення чи є права людини все ж таки утопією чи реальністю.

3. Денис Зейналов, студент факультету міжнародних відносин, політології та соціології Одеського національного університету імені Іллі Ілліча Мечникова, громадський діяч, розповів нам про існування правозахисної організації Amnesty International, діяльність якої у проведенні досліджень та дій, спрямованих на попередження та припинення грубих порушень прав людини, а також допомогу тим, чиї права вже були порушені. Були перераховані обурюючи та несправедливі випадки порушення прав людини на території нашої держави та за кордоном.

 

Лекція була цікавою, інформативною, з елементами дискусії та діалогу. Сподіваємося на подальшу співпрацю та встановлення справедливого розуміння правової дійсності.

Метіль А.С.
завідувач кафедри права і соціальної роботи