Кейс-стаді «Мовні ключики для порозуміння – важливий компонент професійної діяльності»

11 листопада Центром громадянської освіти ІДГУ спільно з кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри загальної та практичної психології Ольгою Васильєвою проведено кейс-стаді «Мовні ключики для порозуміння – важливий компонент професійної діяльності».

Учасниками стали студенти ІІ курсу факультету іноземних мов.

 

Мистецтву вести бесіду в суспільстві безсумнівно можна навчитися, для цього треба лише виробити в собі необхідні навички, подібно до того, як античні оратори опановували ораторське мистецтво.

Далеко не кожному дана здатність з легкістю вести розумні промови.

У мистецтві потрібно вміти орієнтуватися в темах розмови, треба пристосовуватися до людини, і тільки після довгого досвіду можна бачити свій успіх у цьому.

 

Захід складався з трьох частин.  Студенти підготували доповіді: М. Янева «Феномен брехні в сучасному світі та особливості його розуміння студентами», М. Коваль «Газлайтінг у діловому спілкуванні:ознаки і методи профілактики».  Викладач Ольга Васильєва розповила студентам про загальні правила ділового спілкування, що відрізняє успішну людину від неуспішної, культурну від некультурної. Безперечно, крім зовнішності, розуму, вбрання – насамперед, вміння красиво, правильно спілкуватись.  У будь-якому разі варто робити усе можливе, щоб спілкування з іншими працювало на людину, посилювало ії професійний імідж.
На завершення обговорення теми заходу для студентів провели релаксаційні вправи.

 

Спілкуватися, говорити — це мистецтво, перед яким пасують і вчена людина, і обдарована талантами. Тому проведений захід був цікавим і корисним.

Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти ІДГУ