Етнокультурний хайп «МузикаFEST»

10 червня в актовому залі Ізмаїльського державного гуманітарного університету відбулася зустріч з гуртом «Очеретяний кіт” у рамках мистецько-просвітницької програми «Кобзарська сотня» за ініціативи Творчого Об’єднання «Музичний Батальйон» та Центру громадянської освіти ІДГУ.

 

«Очеретяний кіт» заснований у 1995 році. Назва походить від однойменної тварини, яка живе при болоті в очереті, де є все, що їй потрібно для існування, вміє плавати.
Учасники гурту дуже люблять мандрувати, але принципово хочуть жити у рідній Вінниці, де можуть спокійно займатись творчими експериментами.
Подільський побут з елементами блюзу та «хіп-хопу», «хата-маза-рок»…Оригінальних визначень для творчості «Очеретяного кота» вистачає, але обов’язковим її атрибутом завжди були фольклорні мотиви.

 

У теплій, щирій «атмосфері котів» пройшла мандрівка-медитація та просто приємність співіснування з котячими світами. Це пісні про життя — історії, як то кажуть, маленьких людей.
«Очеретяний кіт» виробив свій емоційний код не одразу, а шукав його довго і з перервами на відпочинок. Він став еклектичним і етнічним одночасно.
Студентам було репрезентовано багато гарних українських творів:
«В зеленому гаю», «Буряки», «Електричка», «Налягай на весла» та інш.

 

«Очеретяний кіт» подарував слухачам гарний настрій та чудову пісню.

Чекаємо зустрічі на фестивалі «Дунайська січ».

Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти