Успішної професійної кар’єри, любі філологи!

20 та 27 грудня 2018 року на факультеті української філології та соціальних наук відбулася підсумкова атестація магістрантів спеціальностей 035.01 Філологія (Українська мова і література) та 014.01 Середня освіта (Українська мова і література). Наказом по ІДГУ до атестації було допущено десятьох студентів, які успішно виконали освітньо-професійну програму та навчальний план із відповідних спеціальностей.

 

Відповіді студентів на питання екзаменаційних білетів з української мови і літератури, методики їх викладання свідчать, що вони засвоїли програмний матеріал, добре орієнтуються в основних поняттях і категоріях українського мовознавства та літературознавства. Усі магістранти в цілому продемонстрували достатню літературну ерудицію, ґрунтовне знання художніх текстів, науково-критичних джерел, належне володіння навичками літературознавчого аналізу, обізнаність із психолого-педагогічними принципами організації навчальної роботи студентів, знання специфіки застосування новітніх освітніх технологій у вищій школі й особливостей організаторської та координаційної діяльності у вищому навчальному закладі.

 

Захист кваліфікаційних робіт магістрантів (науковий рівень авторських текстів, плідні апробації, високий відсоток унікальності (від 80% до 96%), позитивні відгуки рецензентів, переконливі відповіді на питання комісії та присутніх) засвідчив належну фахову підготовку магістрантів кафедри української мови та літератури, їх готовність провадити самостійну наукову роботу в галузі українського мовознавства та літературознавства.

 

Слова вдячності за неоцінений внесок у власну якісну підготовку магістранти висловили висококваліфікованим і досвідченим науковим керівникам: д. філол. н. Колесникову А. О. (Ропотин О. Б.), проф. Райбедюк Г. Б. (Петрова Г. О.), доц. Топчій Л. М. (Буркан С. С.), доц. Циганок І. Б. (Кисельова К. В., Волошина К. В.), доц. Погорєловій А. Д. (Бордан Л. О.), доц. Делюсто М. С. (Бошкова О. І., Проданова Л. Г.), доц. Соколовій А. В. (Клименко І. І., Чорба Л. О.).

 

Професорсько-викладацький склад кафедри української мови і літератури сердечно вітає випускників із успішною атестацією та з нетерпінням чекає нових зустрічей із майбутніми фахівцями у галузі української словесності.

Голова ЕК – А. О. Колесников