Гідне життя як ціннісний принцип соціального буття людини

14  листопада в ІДГУ  за ініціативи фахівців Центру громадянської освіти  була проведена зустріч з  представниками  страхової компанії  «MetLife».

Метою соціальної держави є забезпечення гідного існування всіх громадян.

 

Проблема гідності людини завжди привертала увагу філософів. Нині вона гостро актуалізується, що пов’язано із кардинальними змінами сучасного соціуму взагалі та українського зокрема. Мабуть, жодна тема не викликає стільки суперечливих думок, як гідність людини. По суті, це поняття позначає суб’єктивне ставлення особистості до самої себе.

Відповідно до принципу соціальної справедливості соціальна держава забезпечує кожному своєму громадянину гідний рівень життя, усуває або мінімізує невиправдані соціальні розрізнення між людьми, вирівнює неоднакові стартові життєві можливості індивідів, допомагає всім, хто цього потребує.

 

Важливим елементом економічного розвитку для держави є добробут її громадян. За умов постійного стабільного економічного розвитку в державі громадяни мають можливості на здійснення довгострокового фінансового планування, що надає впевненість в завтрашній день та підтримує високий рівень соціального стану громадян.

В умовах розвитку ринкової економіки важливого значення набуває страхування життя.

Представники страхової компанії  Людмила Георгіу і Ірина Голобородько  надали інформацію  про  роботу «MetLife» в сучасних умовах.

Сьогодні  ця компанія має  безстрокову ліцензію на страхування в Україні. Досвід її роботи сягає 150 років. Заснована 1868 року, «MetLife» стала світовим провайдером страхування життя, пенсійного забезпечення, корпоративних рішень та ефективного управління активами.

Під час  зустрічі обговорювалися актуальні питання та формувалися спільні висновки, щодо правильності заощадження, важливості функціонування недержавних пенсійних фондів та розвитку страхування  життя в Україні з огляду на проблеми пенсійного забезпечення та соціального захисту в непередбачуваних умовах.

Проведення таких  обговорень є показовими для професорсько-викладацького складу  університету та пізнавальними для студентів, оскільки формують в них сучасний світогляд  рівня  соціального стану громадян  та людської гідності.

 

Цікава  бесіда гарантовано розширила світогляд   та подарувала позитивні емоції. Саме проведення таких організаційно-пізнавальних заходів слугує покращенню освітніх послуг, які надає Ізмаїльський державний гуманітарний університет.

Світлана Кравченко, фахівець Центру громадянської освіти