Кейс медичних послуг в ІДГУ

7 листопада  фахівці Центру громадянської освіти ІДГУ провели дебати на тему «Медичне страхування».

 

Мета: розглянути чинники регулювання відносин у сфері страхування й принципи створення ринку страхових послуг і страхового захисту громадян в Україні, розвивати аналітичні здібності студентів в контексті навчальної та пізнавальної діяльності.

Учасниками стали студенти ІІ курсу ІМУ (група С-21).

У країнах з розвиненим ринковим господарством страхування є одним зі стратегічних секторів економіки. Воно забезпечує стабільність у суспільстві, захищає людину в багатьох випадках життя. Страхування – невід’ємний атрибут цивілізованого суспільства.

Студенти дізналися, що медичне страхування – це вид особистого страхування, який гарантує при виникненні страхового випадку (хвороби) отримання медичної допомоги та компенсації витрат на придбання медикаментів за рахунок страхової компанії.

Простіше кажучи, в теорії медичне страхування спрямоване на те, щоб покращити наше життя, убезпечити його від непередбачених ситуацій, заощадити гроші у не найкращі часи.

 

Учасники обговорили діяльність сімейного лікаря в умовах страхової медицини, лікарські каси, страховий поліс та інш.   Присутні ставили запитання та  висловлювали свої думки з приводу ризиків страхування.

Враховуючи сьогоднішній стан української медицини, процес реформування  медичної галузі може виявитися тривалим і непростим. Але не забуваймо, що усі цивілізовані країни світу проходили  схожим шляхом.

 

Соціально-економічні зміни на сучасному етапі розвитку України закономірно вимагають удосконалення всіх галузей господарства й освіти, зокрема. Тому  ЦГО продовжить цикл заходів з освітлення питань з охорони здоров’я серед студентської молоді.

Світлана Кравченко, фахівець  Центру громадянської освіти