Сергій Квіт провів для викладачів ІДГУ семінар щодо внутрішнього забезпечення якості освіти

29 жовтня в ІДГУ відбувся семінар «Внутрішня система забезпечення якості освіти в університеті», який провів екс-міністр Міністерства освіти і науки України, директор Центру забезпечення якості освіти Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Миронович Квіт. Захід відбувся за підтримки Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP), що реалізується Американськими радами з міжнародної освіти.

 

Під час семінару розглядалися питання про міжнародний та вітчизняний досвід формування університетської системи забезпечення якості освіти, її структуру та основні компоненти. Сергій Миронович наголосив на важливості проведення регулярних опитувань серед студентів та інших учасників освітнього процесу, підвищення кваліфікації викладачів та дотримання правил академічної доброчесності.

 

За словами Сергія Квіта, забезпечення якості вищої освіти – це справа всієї університетської громади. При цьому, важливою умовою створення якісної системи вищої освіти є автономія університету, в тому числі й фінансова. Також у сучасних реаліях розвитку університету неабияке значення мають впровадження нових форм контролю якості знань студентів, створення індивідуальної траєкторії навчання здобувачів вищої освіти та оновлення змісту професійного вдосконалення викладачів.

 

Напередодні семінару відбулося розширене засідання ректорату ІДГУ, присвячене проблемі вдосконалення системи якості вищої освіти в університеті. Під час засідання ректор ІДГУ Ярослав Кічук вручив Сергію Квіту диплом почесного професора.

Віктор Дроздов,
начальник навчально-методичного відділу ІДГУ