Фахівці університету беруть участь у тренінгу “Курс з написання проєктів” в рамках проєкту Еразмус + BOOST у Полтаві

В рамках проєкту «Bringing Opportunities and Organizational Success To Small Local Universities in Ukraine» / Надання можливостей та організаційного успіху регіональним університетам в Україні» (BOOST) та в межах програми ЄС Erasmus+ KA2 з 18 до 22 грудня у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбувся інтерактивний тренінг «Курс з написання грантових проєктів».

 

Учасники проєкту – 6 українських ЗВО: Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Мукачівський державний університет, Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка, Ізмаїльський державний гуманітарний університет, Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, Донбаська національна академія будівництва і архітектури) і 3 закордонних ЗВО: Тартуський університет (Естонія), Приморський університет (Словенія), Університет прикладних наук в Ельблонзі (Польща).

 

Від Ізмаїльського державного гуманітарного університету інтерактивний тренінг пройшли керівник відділу міжнародного співробітництва та розвитку інфраструктури Микола Каплієнко, спеціаліст відділу Тетяна Мєрєуца та старший інспектор студентського відділу кадрів Олена Кірющенко.

 

Програма інтерактивного тренінгу охоплювала широкий спектр питань.Тренінг передбачав обмін думками щодо потреб заклад вищої освіти у грантовій підтримці Європейського Союзу з метою посилення матеріально-технічної бази та забезпечення цифровими технологіями.

 

У перший день роботи обговорювали ідеї міжнародних проєктів Erasmus+КА2, стратегії навігації, подання проєктів Erasmus+ та обмінювались досвідом з колегами. Подальша робота була присвячена опануванню технологій впровадження перспективних ідей проєктів Erasmus+. Учасники команди працювали над візуалізацією проєктів та вдосконаленням ідей, що привело до визначення сильних сторін і потенційних покращень.

 

Тренінгові заняття були спрямовані на ознайомлення з шаблонами заяв Erasmus+KA2, а робота в командах направлена на аналіз актуальності проєкту та його потреб. Команди працювали над концепцією, методологією, управлінням, логічною структурою, забезпеченням якості проєкту та прорахуванням ризиків, які можуть на нього вплинути. Перенесення ідей дня в шаблон пропозицій забезпечувало системний підхід до розробки проєктів та підведення його підсумків. Учасники тренінгу прослухали онлайн-сесію координатора проєктів Офісу Erasmus+ в Україні Світлани Шитікової.

 

Фінальний день тренінгу був направлений на важливість укладання бюджету проєкту, його функціональність та уникнення дисбалансу при складанні схем і таблиць. Після підбивання підсумків та виправданих очікувань, відбулося вручення сертифікатів учасникам інтерактивного тренінгу про завершення «Курсу з написання грантових проєктів» у рамках проєкту Erasmus+ KA2.

 

Ізмаїльський державний гуманітарний університет щиро вдячний координаторам проєкту за ефективну організацію роботи, цінну й корисну інформацію та всім учасникам тренінгу за результативну співпрацю, цінний досвід і комунікацію.

Керівник відділу міжнародного співробітництва
та розвитку інфраструктури
Микола Каплієнко