Інформаційний семінар на тему «Через інтернаціоналізацію до розвитку університетів»

6 грудня 2023 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті у режимі онлайн відбувся інформаційний  семінар на тему «Через інтернаціоналізацію до розвитку університетів». Захід присвячений поширенню інформації про навчальне стажування в Університеті Масарика в рамках проєкту «Посилення можливостей вищих закладів освіти педагогічного спрямування в Україні», який реалізується Університетом Масарика у м. Брно (Чехія) за підтримки Чеської Агенції Розвитку.

 

До участі у семінарі долучилися декани та викладачі всіх факультетів Ізмаїльського державного гуманітарного університету. Під час заходу Тетяна Мєрєуца, фахівець відділу міжнародного співробітництва та розвитку інфраструктури, розповіла про досвід інтернаціоналізації чеських колег. Учасники семінару обговорили стратегію інтернаціоналізації, її мету, значущість міжуніверситетської співпраці.

 

Наступним етапом обговорення стали курси СOIL (Collaborative Online International Learning), які є важливою складовою міжнародної співпраці у формі онлайн-навчання, а також спрямовані на те, аби підтримати інтеркультурне навчання та співпрацю закладів вищої освіти, кожен з яких знаходиться в іншій країні або в іншому культурному середовищі.

 

Ще один кейс семінару стосувався електронного портфоліо, що дає змогу продемонструвати навички, досвід студента, інтегрувати знання з різних сфер, а також відстежити академічний успіх й участь у міжнародних проєктах. Переваги електронного портфоліо стосуються не лише демонстрації професійних компетенцій, а й можливостей розвивати цифрові та технологічні навички, що може бути корисним для кар’єрних можливостей здобувачів вищої освіти у майбутньому.

 

Наприкінці семінару присутні обговорили шляхи впровадження отриманого чеського досвіду в освітній простір  Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

Відділ міжнародного співробітництва та розвитку інфраструктури
Ізмаїльського державного гуманітарного університету