Ось і настав цей день

Один із важливих етапів вивчення англійської мови – це розмовна практика. Спілкування з носіями мови відкриває нам безліч нових вражень та потужну мотивацію щодо вивчення та удосконалення свого навчання. До того ж жива комунікація занурює нас у культуру англомовної країни, дає можливість більше дізнатися про звички та побут її мешканців, викликає додатковий інтерес до нового пізнання.

 

2 квітня 2024 року студенти 212 групи факультету української та іноземної філології почали свої заняття з практичного курсу англійської мови  з носієм англійської мови Liz Basok Pshigusa.

 

Даний захід проходить за ініціативою директора відділу міжнародного співробітництва та розвитку інфраструктури Каплієнко М.В. і завідувачки кафедри англійської філології та світової літератури доцента Олейникової Г.О., а також на базі програми Американського посольства у місті Київ під назвою “Віртуальний викладач англійської мови”. Програма пропонує українським ЗВО висококваліфікованих американських викладачів у галузі викладання англійської мови для носіїв інших мов і надає унікальну  можливість українським здобувачам вивчати англійську мову онлайн та підвищувати свої знання, брати участь у публічних дискусіях та будувати взаємовигідні зв’язки.

 

На першому занятті відбулося знайомство здобувачів вищої освіти з віртуальним викладачем Liz Basok, яка буде упродовж двох місяців працювати разом з викладачами кафедри англійської філології та світової літератури та проводити заняття з практичного курсу англійської мови для студентів 2 курсу. Liz Basok зараз перебуває у Будапешті. До свого переїзду в Угорщину вона працювала в Університеті штату Огайо в Колумбусі, де викладала розмовну та письмову англійську мову. Викладач Liz Basok має багатий досвід у викладанні англійської мови.

 

Староста 212 групи Ксенія Лойко, відмітила наскільки цікавим було перше заняття: «Знайомство з американським викладачем розпочалося  з демонстрації власної англомовної презентації кожного студента, що допомогло представитися та розкрити свій потенціал. Liz Basok розповіла про свою працю та новітні підходи у вивченні англійської мови. Нам було дуже приємно почути від неї слова підтримки студентам й усьому українському народу у такий скрутний час для нашої Батьківщини».

Доцент кафедри англійської філології
та світової літератури

Олейнікова Г.О.,
здобувачка вищої освіти 212 групи Лойко К.